Un Sant Jordi ple de Roses.

Per la festivitat de Sant Jordi hi ha la tradició de regalar roses a les persones més estimades. Aquest símbol és ben present en la societat reusenca des de la seva època medieval a través del seu símbol més representatiu: la rosa de Reus.

Durant aquests dies hem realitzat diferents tallers a les escoles per tal de mostrar els secrets d’aquest emblema tant reusenc durant unes dates tant exactes com aquestes. Així per als alumnes més petits -des de P3 a 3er- hem començat amb la història original de la rosa: un conte protagonitzat per dues nenes reusenques que ajuden als elements del seguici festiu a trobar una part molt important de la festa major, que no és un altre que la rosa. Seguidament, a través del toca-toca han dissenyat, construït i pintat la seva rosa que enguany regalaran a les seves famílies. En canvi, per als més grans hem jugat a buscar tots aquells escuts que han aparegut durant la història a la vila de Reus i  que encara hi són presents en molts llocs de la ciutat. Tots ells, també, han pogut realitzar la seva rosa en idioma anglès.

Actualment la Rosa de Reus és un dels tallers més demanats pel professorat reusenc que veu en ell una manera de mostrar un element clau present durant el dia a dia de la ciutat. Gràcies a aquest taller donem a conèixer la importància i la presència de la rosa de Reus als alumnes de la nostra ciutat.