La setmana de la Coeducació de gènere.
El passat dimecres, milers de persones vam reivindicar els drets de les Dones dins del marc commemoratiu del 8M. Enguany les reivindicacions anaven encaminades, una vegada més, en reclamar la igualtat entre tots els gèneres. Fins i tot a les 12.00h hi va haver una parada dins dels treballs per a fer més visible i defensable aquest punt de vista.
Des de la nostra entitat no hem volgut ser aliens a la defensa dels drets i vam preparar una setmana plena d’activitats en diferents indrets que resultessin útils als més joves de la nostra societat.
Des de l’Escola Prat de la Riba de Reus vam realitzar 5 tallers diferents, adequats a tots els nivells pedagògics del centre educatiu (Infantil i Primària). Tots els tallers tenien com a finalitat treballar la coeducació de gènere, però aquesta vegada a través de la petjada històrica que havien deixat diferents dones “notables” de Reus: des de la mestre innovadora Cèlia Artiga, passant per la periodista reivindicativa dels anys 30 Antònia Abelló o la primera doctora en medicina al nostre estat, Martina Castells. Totes elles i les aquí no nombrades ens van donar la oportunitat de treballar la coeducació a través de dinàmiques participatives i sobretot reflexives amb els més petits.
Per acabar la setmana -el divendres- van venir al Casal de les Dones de Reus, on hi ha els antics rentadors de la ciutat, els alumnes de 5e del Col·legi Sant Josep de Reus a realitzar l’activitat gamificada de l’Aventura de Reus. Durant tot el matí hi van passar més de 80 alumnes que van participar i viure com a experiència personal, una jornada d’una dona anònima i treballadora de les fàbriques tèxtils reusenques d’ara fa 120 anys. Dins del programa diari, l’alumnat va haver d’anar a treballar a la fàbrica, anar a comprar el dinar amb el sou que cobraven i com era habitual en aquells moments, van haver d’anar a rentar la roba que feien servir.