Un estiu a la biblioteca! Descobreix els mons de l’Eduard Toda.

El passat 27 d’octubre vam iniciar una nova ruta teatralitzada anomenada «Els carrers de la mort: tombes i mòmies al Reus amagat» que segueix el camí encetat per la nostra entitat, d’aportar experiències culturals i històriques als ciutadans.

En aquest cas ens vam centrar en valorar el patrimoni immaterial dels cementiris, una nova tendència que avui en dia es realitza a les grans ciutats europees.

El món de la mort ha estat molt lligat amb els ciutadans de Reus des de la seva fundació a l’edat mitjana. Per aquest motiu els participants en aquesta experiència pionera en el nostre territori podran conèixer aquells antics espais dedicats a la mort i la seva relació amb l’espai per on ells hi passen a diari.

La ruta teatralitzada estava encapçalada per la sorpresa i la intriga: el nostre enterrador acompanyava als participants en un viatge al llarg del temps i l’espai urbà del centre de Reus on les vivències i les sensacions feien la resta del camí.

L’experiència tenia una duració d’uns 50 minuts i era apta per tots els públics, essent conscients els pares dels infants sobre la temàtica a la qual està dirigida. Van fer acte de presència famílies amb els més petits, joves i grans encuriosits per saber que s’hi amaga sota les pedres de la nostra ciutat.

Durant totes les rutes que vam realitzar vam rebre el suport d’entitats reusenques com la Unió de Botiguers i també l’inestimable ajuda del Museu d’Alcover, qui ens va ajudar amb l’escenificació.

El balanç final de la ruta van ser 14 representacions durant dues setmanes on van aparèixer més de 630 persones, el que fa que des de la nostra visió sigui tot un èxit i un plaer a tota la nostra tasca realitzada.

Aviat en farem més funcions!

Esteu atents!