CICLE SUPERIOR, ESO
REUS
2,5H

Com l’evolució tecnològica ha condicionat la nostra manera de ser i de viure? Introducció al món de la prehistòria amb una mirada crítica al nostre entorn poc sostenible, destacant i debatent la idea d’evolució lligada amb la idea de sostenibilitat i entorn.


Categoria Visita dinamitzada

DESCRIPCIÓ

Observa, classifica, proposa!


“Els Grans Invents de la Prehistòria” és una activitat que ens convida a explorar com l’evolució tecnològica ha influït en la nostra forma de ser i viure. Mitjançant un material de rèplica elaborat, descobrirem les eines de la prehistòria i com han evolucionat al llarg dels segles fins al present. Aquesta activitat introdueix el món de la prehistòria, amb una mirada crítica cap al nostre entorn poc sostenible, destacant la idea de l’evolució lligada a la sostenibilitat i al medi ambient.

La metodologia de l’activitat es basa en el pensament simbòlic i la cerca de material prehistòric, tant de rèplica com original, per construir una narrativa lògica i basada en el coneixement. Els alumnes es converteixen en paleontòlegs i, a través de les evidències trobades, han de reconstruir la història prehistòrica. Es fomenta el treball en grup, la cooperació i la distribució de tasques, i l’observació juga un paper fonamental.

Per assegurar la qualitat de l’activitat, compta amb l’assessorament d’experts en arqueologia del Museu Salvador Vilaseca i amb la col·laboració d’arqueòlegs associats a la recerca científica. El desenvolupament de l’activitat ha estat realitzat per professors d’història de secundària, aportant dinamisme i una visió curiosa i investigadora.

Ofereix una experiència educativa enriquidora que convida els alumnes a reflexionar sobre el passat i a proposar noves perspectives per al futur. Indispensable per alumnat del Baix Camp i comarques del voltants per descubrir de primera mà el seu territori.

CICLE SUPERIOR   EDUCACIÓ SECUNDÀRIA

Combina l’activitat per a un matí complet

 • Els grans invents de la prehistòria
 • Jocs de la Prehistòria

Màxim 2 grups

Demana més informació

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

 • Activitat de 2h
 • Inclou entrada al Museu Arqueològic
 • Treball dins de l’exposició
 • Presència de material i rèpliques de l’època

PREU

 • 110€ grup-classe fins a 20 alumnes + 5e per alumne extra al grup.
 • Complexitats acreditades 110€ grup classe amb cost repercutit per les famílies.

PREU COMBO MATÍ COMPLET

Inclou 2 activitats: Grans invents de la Prehistòria + Jocs de la prehistòria

 • 160€ grup-classe

LLOC DE TROBADA

OBJECTIUS PEDAGÒGICS

 • Treball i participació en grup a través de la col·laboració, el lideratge i la observació.
 • Utilització de fonts històriques primàries i secundàries
 • Vinculació de l’activitat amb el projecte curricular (accedir al quadre competencial)
 • Pensament significatiu com a element constructiu d’un discurs històric
 • Donar importància a la rellevància històrica des de la reflexió.
 • Valorar el llegat del nostre patrimoni cultural i vincular reflexions sostenibles de cara al futur.
 • Activitat connectada amb la sostenibilitat (ODS-ONU) .
 • ODS 11 Ciutats i Comunitats sostenibles. Hem evolucionat de manera sostenible partint de la tecnologia de la prehistòria?

LA TEVA VISITA PAS A PAS

Investiga i classifica la Prehistòria a través de les evidències materials!

L’activitat vol mostrar a l’alumnat una imatge del món de la prehistòria a través de les tres maletes especials amb nombrós material de rèplica que ens visualitza l’evolució tecnològica de l’èsser huma a través dels períodes prehistòrics (Paleolític- Neolític i les Edats dels Metalls). Gràcies a la col·lecció prehistòria del Museu arqueològic (de les més importants del país) cercarem l’aplicació dels materials a l’exposició de les sales del Museu amb l’objectiu de donar-li un ús en el seu context.

Els Grans Invents de la prehistòria és una activitat que s’inclou dins del nou model curricular i busca treballar algunes situacions d’aprenentatge actuals com: les problemàtiques que afecten a la societat i l’entorn, les qüestions sobre algun element específic de la realitat o bé els dilemes que calen comprendre. Un treball mitjançant tertúlies dialògiques, comparacions històriques, investigacions en grups i ressolució de problemes que té com a objectiu treballar algunes ODS com la 11 i la 12, intentant llençar un missatge optimista al món mirant el nostre passat.

Tot preparat!

  2H DE DURACIÓ
  TREBALL EN GRUPS
  UNA EDUCADORA PER CADA GRUP

Estem aquí per ajudar-te. Si tens algun dubte sobre l’activitat, escriu-nos al nostre formulari!

ESCRIU-NOS


Estem aquí per ajudar-te. Si tens algun dubte sobre l’activitat, escriu-nos al nostre formulari!


PREPARA’T AMB EL QUÈ TROBARÀS!

Els detalls també importen

Les fonts primàries i secundàries que ens ofereix el Museu Arqueològic són úniques a Catalunya i ens permeten treballar l’època amb més exhaustibitat.

Classifica i ordena l’evolució

Busca en les maletes del Paleolític, el Neolític i els Metalls aquelles noves eines que van servir per evolucionar!

Activitat adaptada a la ESO

Interactua i descobreix. Treballa el pensament significatiu: investiga, ordena i treu conclusions amb el teu grup

Un museu arqueològic!

Endinsa’t en un dels museus arqueològics de Catalunya que compten amb una col·lecció tant àmplia i reconeguda al llarg del país. 


QUÈ HEM DE SABER?

 INCLOU LAVABOS
  ENS ALLIBEREM DE LA MOTXILLA

ASPECTES PREVIS A L’ACTIVITAT

Recomanem aquesta activitat per alumnat de primer cicle de secundària que hagi treballat o esitgui treballant la temàtica de prehistòria a l’aula.


MÉS INFORMACIÓ


AMB EL SUPORT DE

Reus Cultura logo

COMPARTEIX


Apunta’t a la nostre newsletter i visualitza les nostres ofertes escolars

SUBSCRIURE’S

COMENÇA A RESERVAR LA TEVA ACTIVITAT

Si necessites més detalls, escriu-nos a participa@anseducacio.cat
o truca’ns al (+34) 877 65 21 42

*Atenció segons els horaris establerts

RESERVA

FAQs

Preferiblement demanem que ompliu el formulari que hi ha més a munt amb totes les dades i tots els dubtes. Recomanem molt que sigueu flexibles amb les dates, proposant-ne entre dues i tres dates alternatives. Així hi haurà més possibilitat de trobar un espai.

És molt recomanable per trobar una data desitjada.

Estem a la vostra disposició per ajudar-vos amb la planificació de la sortida, fer-vos recomanacions i fins i tot adaptar-la mínimament al que necessiteu.

Hem elaborat un sistema de preus sostenible i raonable centrat en amortitzar la inversió i l’ús de material adaptat que s’utilitza durant l’activitat. Tanmateix es valora la remuneració del professional de l’educació que realitza l’activitat.

Ans Educació es una empresa de professionals de l’educació (mestres, professors titulats, etc.) que han triat oferir-la des d’un indret diferent. Per tal motiu demanem respecte, compromís i professionalitat per part dels contractants.

Activitats relacionades

Perquè sabem que t'agrada la història

La Gimcana romana – Missió Tàrraco

CICLE MITJÀ, CICLE SUPERIOR
TARRAGONA
3H
La Missió Tàrraco és una activitat de role-play per a l’alumnat que explora la Tarragona romana visitant tres monuments romans. Mitjançant una metodologia activa, els estudiants descobreixen la vida dels romans amb materials didàctics i de recreació. Successora de la Gimcana Romana, aquesta activitat és més participativa i millorada gràcies a les valoracions del professorat i l’alumnat.

Llegeix més

Mou-te per la prehistòria a Montblanc

Mou-te per la Prehistòria

EDUCACIÓ INFANTIL, CICLE INICIAL, CICLE MITJÀ, CICLE SUPERIOR, ESO
MONTBLANC
3H

Al Museu de Montblanc et trobaràs a dins de les coves de la prehistòria. Viu en l'habitat d'Una cova de la Prehistòria, participa en els seus rituals i danses tribals i expressa la teva plasticitat descobrint les tècniques de l'art rupestre.

Llegeix més

Expedició a l’antic Egipte

CICLE INICIAL, CICLE MITJÀ, CICLE SUPERIOR, ESO
TALLER A L'AULA
1.30H/3H

Explora l'antic Egipte: desxifra jeroglífics, representa rituals i aprofundeix en la societat egípcia amb la participació activa dels alumnes. Fomenta la col·laboració i l'ús de materials de rèplica per a una experiència enriquidora i divertida.

Llegeix més

Informació addicional
Cicle Educatiu

Cicle Superior, ESO

Temàtica

Prehistòria

Ubicació

Reus

Espai

Museu