ESO, BAT
REUS
1H 30MIN

Descobreix el moviment femení revolucionari a Reus del 1915 en una ruta guiada pel centre de la ciutat. Veuràs les fàbriques i rentadors on les dones lluitaven per una vida digna. Coneix la seva història i reflexiona sobre els drets i la igualtat de gènere.


Categoria Visita dinamitzada

DESCRIPCIÓ

Descobreix el moviment femení revolucionari a Reus durant el 1915. Una ruta guiada pel centre de la ciutat que et transportarà a l’època de valentes treballadores. Veuràs les antigues fàbriques i els rentadors on lluitaven per una vida digna. Combina-ho amb altres rutes com el Modernisme o el Refugi Antiaeri. Una oportunitat per connectar amb la història de les dones i aprendre sobre la seva resistència i perseverança. Una experiència emocionant per als alumnes i una reflexió sobre els drets i la igualtat de gènere. Descobreix aquest capítol inoblidable de Reus.

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA

Combina l’activitat per a un matí complet

Màxim 2 grups

Demana més informació

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

  • 1.30h de duració
  • Centre de Reus
  • Perfecte per combinar amb ruta Modernista o la del Refugi antiaeri
  • Visita dels rentadors.

PREU

  • 95e grup classe.

PREU COMBO MATÍ COMPLET

Inclou 2 activitats:  1915: Revolució femenina a Reus! + Refugi Antiaeri Patacada
  • 160€ grup-classe

LLOC DE TROBADA

OBJECTIUS PEDAGÒGICS

  • Vinculació de l’activitat amb el currículum.
  • Fer èmfasis amb els canvis i continuïtats amb el temps.
  • Reflexionar sobre fets concrets passats per afrontar el present i el futur amb coneixement.
  • Valorar el llegat del patrimoni oral com a hereu del nostre passat.

LA TEVA VISITA PAS A PAS

Una història molt necessària de conèixer!

El revolucionari moviment femení a Reus durant el Modernisme és una història real que sorgeix fa més de 100 anys. Les fàbriques de fils de la ciutat eren essencials per a la producció tèxtil, però les treballadores rebien salaris miserables. Després de molta opressió, van decidir lluitar per la seva dignitat mitjançant una vaga que va durar gairebé 9 mesos. Aquesta revolta va afectar tots els sectors de la ciutat i va ser un dels conflictes socials més importants abans de la Guerra Civil.

Aquesta història única posa les dones com a protagonistes principals i és ideal per aprofundir en l’educació coeducativa i feminista. A través d’una ruta guiada, els professors poden explicar com era la Reus industrial, l’estructura social, i les relacions entre les classes treballadores i burgeses. Mitjançant fonts primàries com fotografies, els estudiants podran connectar amb el passat.

Aquesta ruta emocionant captivarà els estudiants i els farà prendre consciència dels reptes actuals, oferint-los una visió més àmplia per comprendre el present. Si busques una activitat que combini la memòria oral, la reivindicació i la reflexió, aquesta és la perfecta.

Durant la visita, s’exploraran els entorns industrials de Reus i les antigues bugaderies, on moltes d’aquestes dones realitzaven la seva feina. Una experiència enriquidora que aprofundeix en la història local i promou la consciència social entre els estudiants.

Tot preparat!

  1.30H DE DURACIÓ
 RECORREGUT URBÀ

Estem aquí per ajudar-te. Si tens algun dubte sobre l’activitat, escriu-nos al nostre formulari!

ESCRIU-NOS


Estem aquí per ajudar-te. Si tens algun dubte sobre l’activitat, escriu-nos al nostre formulari!


QUÈ HEM DE SABER?

 LAVABOS PROPERS

ASPECTES PREVIS A L’ACTIVITAT

És interessant tenir un coneixement sobre el món industrial de manera prèvia.


Apunta’t a la nostre newsletter i visualitza les nostres ofertes escolars

SUBSCRIURE’S

COMENÇA A RESERVAR LA TEVA ACTIVITAT

Si necessites més detalls, escriu-nos a participa@anseducacio.cat
o truca’ns al (+34) 877 65 21 42

*Atenció segons els horaris establerts

RESERVA

FAQs

Preferiblement demanem que ompliu el formulari que hi ha més a munt amb totes les dades i tots els dubtes. Recomanem molt que sigueu flexibles amb les dates, proposant-ne entre dues i tres dates alternatives. Així hi haurà més possibilitat de trobar un espai.

És molt recomanable per trobar una data desitjada.

Estem a la vostra disposició per ajudar-vos amb la planificació de la sortida, fer-vos recomanacions i fins i tot adaptar-la mínimament al que necessiteu.

Hem elaborat un sistema de preus sostenible i raonable centrat en amortitzar la inversió i l’ús de material adaptat que s’utilitza durant l’activitat. Tanmateix es valora la remuneració del professional de l’educació que realitza l’activitat.

Ans Educació es una empresa de professionals de l’educació (mestres, professors titulats, etc.) que han triat oferir-la des d’un indret diferent. Per tal motiu demanem respecte, compromís i professionalitat per part dels contractants.

Activitats relacionades

Perquè sabem que t'agrada la història

Temps de Postguerra a Reus

Temps de Postguerra

ESO, BAT
REUS
1H 30MIN

Descobreix la postguerra a Reus amb una ruta guiada immersiva. Explora la política, la societat i l'economia d'aquella època, amb relats orals i exemples històrics.

Llegeix més

Vine al Refugi Antiaeri Patacada

CICLE SUPERIOR, ESO, BAT
REUS
1.30H

Reviu els bombardejos a Reus durant la Guerra Civil a través d'un recorregut al refugi antiaeri de la Patacada de Reus on treballarem la memòria oral.

Llegeix més

Informació addicional
Cicle Educatiu

ESO, Batxillerat

Temàtica

Valors i contemporània

Ubicació

Reus

Espai

Museu