ESO, BAT
REUS
1H 30MIN

Descobreix la postguerra a Reus amb una ruta guiada immersiva. Explora la política, la societat i l’economia d’aquella època, amb relats orals i exemples històrics.


Categoria Visita dinamitzada

DESCRIPCIÓ

Et convidem a explorar els espais urbans de Reus durant el període de postguerra (1939-1945). A través de relats orals i exemples històrics, coneixeràs la política, la societat i l’economia d’aquella època. Descobriràs detalls com les cartilles de racionament, els espais de sociabilitat, les resistències de la població i la influència de la dictadura franquista. Amb una metodologia participativa, aquesta experiència et permetrà reflexionar sobre els problemes socials, la construcció democràtica i la perspectiva de gènere. Connecta amb la història local i aprèn de les experiències del passat en aquesta ruta única.

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA  BATXILLERAT

Combina l’activitat per a un matí complet

Màxim 2 grups

Demana més informació

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

  • 1.30h de duració
  • Centre de Reus
  • Perfecte per combinar amb ruta Modernista o la del Refugi antiaeri
  • Visita dels rentadors.

PREU

  • 90e grup classe.

PREU COMBO MATÍ COMPLET

Inclou 2 activitats: Temps de Postguerra a Reus + Refugi Antiaeri Patacada

  • 160€ grup-classe

LLOC DE TROBADA

OBJECTIUS PEDAGÒGICS

  • Vinculació de l’activitat amb el currículum.
  • Fer èmfasis amb els canvis i continuïtats amb el temps.
  • Reflexionar sobre fets concrets passats per afrontar el present i el futur amb coneixement.
  • Valorar el llegat del patrimoni oral com a hereu del nostre passat.

LA TEVA VISITA PAS A PAS

El relat oral, protagonista!

Endinsa’t en els espais urbans de Reus durant el període de postguerra (1939-1945) amb una apassionant ruta guiada. Coneix els aspectes essencials de la política, la societat i l’economia d’aquella època a través de relats orals i exemples històrics. Descobriràs detalls com les cartilles de racionament, els espais de sociabilitat, les resistències de la població i la influència de la dictadura franquista. La ruta fomenta la participació activa de l’alumnat, estimulant el pensament crític i reflexions sobre els problemes socials, la construcció dels sistemes democràtics i la perspectiva de gènere. És una oportunitat única per connectar amb la història local i aprendre de les experiències del passat.

Aquesta experiència inoblidable es pot complementar amb la visita al refugi antiaeri de la Patacada, que proporcionarà una visió més completa de la vida quotidiana durant la postguerra. Descobreix la resiliència i la perseverança del poble de Reus en aquest període, mentre reflexiones sobre els drets humans i la igualtat de gènere. No et perdis la ruta “Postguerra a Reus” i connecta amb el passat d’una manera enriquidora i emocionant.

Tot preparat!

  1.30H DE DURACIÓ
 RECORREGUT URBÀ

Estem aquí per ajudar-te. Si tens algun dubte sobre l’activitat, escriu-nos al nostre formulari!

ESCRIU-NOS


Estem aquí per ajudar-te. Si tens algun dubte sobre l’activitat, escriu-nos al nostre formulari!


QUÈ HEM DE SABER?

 LAVABOS PROPERS

ASPECTES PREVIS A L’ACTIVITAT

És interessant tenir un coneixement sobre el món industrial de manera prèvia.


Apunta’t a la nostre newsletter i visualitza les nostres ofertes escolars

SUBSCRIURE’S

COMENÇA A RESERVAR LA TEVA ACTIVITAT

Si necessites més detalls, escriu-nos a participa@anseducacio.cat
o truca’ns al (+34) 622 105 ¡834

*Atencio segons els horaris establerts

RESERVA

FAQs

Preferiblement demanem que ompliu el formulari que hi ha més a munt amb totes les dades i tots els dubtes. Recomanem molt que sigueu flexibles amb les dates, proposant-ne entre dues i tres dates alternatives. Així hi haurà més possibilitat de trobar un espai.

És molt recomanable per trobar una data desitjada.

Estem a la vostra disposició per ajudar-vos amb la planificació de la sortida, fer-vos recomanacions i fins i tot adaptar-la mínimament al que necessiteu.

Hem elaborat un sistema de preus sostenible i raonable centrat en amortitzar la inversió i l’ús de material adaptat que s’utilitza durant l’activitat. Tanmateix es valora la remuneració del professional de l’educació que realitza l’activitat.

Ans Educació es una empresa de professionals de l’educació (mestres, professors titulats, etc.) que han triat oferir-la des d’un indret diferent. Per tal motiu demanem respecte, compromís i professionalitat per part dels contractants.

Activitats relacionades

Perquè sabem que t'agrada la història

Modernisme Reus

La Ruta modernista de Reus

CICLE SUPERIOR, ESO, BAT
REUS
1H 30MIN

Descobreix el Modernisme de Reus en una ruta guiada pel centre de la ciutat, amb més de 80 cases modernistes com la Casa Rull i la Casa Gasull. Connecta amb l'arquitectura única i els valors artístics d'aquest moviment. Ideal per a estudiants de secundària i batxillerat per enriquir el seu coneixement cultural.

Llegeix més

1915. Revolució femenina a Reus

ESO, BAT
REUS
1H 30MIN

Descobreix el moviment femení revolucionari a Reus del 1915 en una ruta guiada pel centre de la ciutat. Veuràs les fàbriques i rentadors on les dones lluitaven per una vida digna. Coneix la seva història i reflexiona sobre els drets i la igualtat de gènere.

Llegeix més

Vine al Refugi Antiaeri Patacada

CICLE SUPERIOR, ESO, BAT
REUS
2H

Reviu els bombardejos a Reus durant la Guerra Civil a través d'un recorregut al refugi antiaeri de la Patacada de Reus on treballarem la memòria oral.

Llegeix més

Informació addicional
Cicle Educatiu

ESO, Batxillerat

Temàtica

Valors i contemporània

Ubicació

Reus

Espai

Al carrer i monuments