CICLE SUPERIOR, ESO, BATXILLERAT
REUS
2,5H

Converteix-te en un noble! Viu l’ascens i la caiguda de la Noblesa a través de la visita al Palau Bofarull del segle XVIII, i converteix-te de primerà mà en un petit comerciant en la cerca de reputació.


Categoria Visita dinamitzada

DESCRIPCIÓ

Converteix-te en un noble!


Reus a l’Edat Moderna és una activitat immersiva que ens transporta a aquesta època, mostrant-nos la vida quotidiana i els diferents sectors productius de la ciutat. Destaquem els protagonistes que ascendien socialment fins a convertir-se en nobles. L’activitat es desenvolupa en dos espais: la ciutat i el Palau Bofarull (amb el Suport i col·laboració de la Diputació de Tarragona) on coneixerem la societat, les esglésies, els descobriments i la vida d’un noble.

La metodologia és activa, dinàmica i participativa, amb material de rèplica de l’època i recursos didàctics que estimulen el pensament simbòlic. Culmina amb una sorpresa: una gran festa de l’Edat Moderna. Desenvolupada per professors d’educació secundària i primària, amb recreació detallada i entrada al Palau Bofarull. Una activitat imprescindible per comprendre l’Edat Moderna amb tots els sentits.

EDUCACIÓ PRIMÀRIA  EDUCACIÓ SECUNDÀRIA  BATXILLERAT

Combina l’activitat per a un matí complet

 • L’edat moderna a Reus
 • Jocs de l’edat moderna

Màxim 2 grups

Demana més informació

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

 • Activitat dirigida per a entendre els conceptes de canvi entre l’Edat Moderna i Contemporània
 • 2,5h
 • Lavabos propers
 • Continua amb una ruta pels espais del segle XVIII

PREU

 • 110€ grup classe fins a 20 alumnes + 5€ extra per alumne participant al grup
 • Complexitats acreditades 110€ grup classe amb cost repercutit per les famílies

PREU COMBO MATÍ COMPLET

Inclou 2 activitats: L’edat moderna a Reus / Jocs de l’edat moderna

 • 160€ grup-classe

LLOC DE TROBADA

OBJECTIUS PEDAGÒGICS

 • Treballar la situació espacio-temporal de l’època Moderna i Contemporània
 • Explorar geogràficament sobre plànol, situar-nos i entendre els canvis estratègics
 • Conèixer l’art i la cultura del moment a través del Patrimoni
 • Aplicació de conceptes pedagògics treballats a classe a la pràctica

LA TEVA VISITA PAS A PAS

Converteix-te en un noble!

Et proposem descobrir com era la vida dins una ciutat de l’edat Moderna a través de l’exemple d’una familia gremial que a gràcies al comerç va esdevenir els primers nobles de Reus. 

Primer part: Una ciutat dins d’un món molt globalitzat. Hem preparat moltes dinàmiques participatives per descobrir els trets fonamentals d’una ciutat durants aquests segles, saber situar els personatges més importants i donar-los una funció en aquest món d’ascens social. En aquest sentit, disposarem d’infografies per a completar de manera dinàmica amb grups i també d’una activitat mode role-play que ens situarà en el món més gremial per comprendre el seu ascens social a burgesia. Descobrirem esglésies i convents molt amagats.

Segona part: Convertim-nos ens els Bofarull. Una part dins del saló noble del palau Bofarull on realitzarem dinàmiques per descobrir com la familia va esdevenir nobles i on els rituals i la vestimenta del moment tindràn especial importància. La lectura de fonts primàries i l’escenificació seran indispensables en aquesta entretinguda dinàmica interior. T’ho assegurem: siguis de Cicle Superior o 3r de la ESO, es divertiran com mail!

Tot preparat!

  2H DE DURACIÓ
  INCLOU TEMPS PER A ESMORZAR I LAVABO
  FINS A DOS LÍNIES ALHORA
  UNA EDUCADORA PER CADA GRUP

Estem aquí per ajudar-te. Si tens algun dubte sobre l’activitat, escriu-nos al nostre formulari!

ESCRIU-NOS


Estem aquí per ajudar-te. Si tens algun dubte sobre l’activitat, escriu-nos al nostre formulari!


AMB EL SUPORT DE

Regidoria d’Ensenyament de Reus


COMPARTEIX


Apunta’t a la nostre newsletter i visualitza les nostres ofertes escolars

SUBSCRIURE’S

COMENÇA A RESERVAR LA TEVA ACTIVITAT

Si necessites més detalls, escriu-nos a participa@anseducacio.cat
o truca’ns al (+34) 877 65 21 42

*Atenció segons els horaris establerts

RESERVA

FAQs

Preferiblement demanem que ompliu el formulari que hi ha més a munt amb totes les dades i tots els dubtes. Recomanem molt que sigueu flexibles amb les dates, proposant-ne entre dues i tres dates alternatives. Així hi haurà més possibilitat de trobar un espai.

És molt recomanable per trobar una data desitjada.

Estem a la vostra disposició per ajudar-vos amb la planificació de la sortida, fer-vos recomanacions i fins i tot adaptar-la mínimament al que necessiteu.

Hem elaborat un sistema de preus sostenible i raonable centrat en amortitzar la inversió i l’ús de material adaptat que s’utilitza durant l’activitat. Tanmateix es valora la remuneració del professional de l’educació que realitza l’activitat.

Ans Educació es una empresa de professionals de l’educació (mestres, professors titulats, etc.) que han triat oferir-la des d’un indret diferent. Per tal motiu demanem respecte, compromís i professionalitat per part dels contractants.

Activitats relacionades

Perquè sabem que t'agrada la història

Alumnes construint una maqueta de la muralla del Reus medieval

El Reus medieval

CICLE MITJÀ, CICLE SUPERIOR, ESO
REUS
1H 30MIN

Coneix l'origen de Reus a la vegada que actues i poses a prova el teu ingeni. Transporta't a ple segle XII per seguir el camí de la fundació de la vila recorrent els actuals espais centrals de la ciutat tal i com eren fa més de 800 anys.

Llegeix més

Vine al Refugi Antiaeri Patacada

CICLE SUPERIOR, ESO, BAT
REUS
2H

Reviu els bombardejos a Reus durant la Guerra Civil a través d'un recorregut al refugi antiaeri de la Patacada de Reus on treballarem la memòria oral.

Llegeix més

La Gimcana modernista de Reus

CICLE MITJÀ, CICLE SUPERIOR, ESO
REUS
2H

Troba les maletes del temps que hi ha pels edificis modernistes de Reus. Gimcana tot observant els edificis més famosos de la ciutat i coneixent els artistes modernistes amb obra a Reus com Domènech i Montaner i Pere Caselles.

Llegeix més

Informació addicional
Cicle Educatiu

Cicle Superior, ESO, Batxillerat

Temàtica

Moderna

Ubicació

Reus

Espai

Museu, Al carrer i monuments