CICLE MITJÀ, CICLE SUPERIOR, ESO
REUS
2H

Troba les maletes del temps que hi ha pels edificis modernistes de Reus. Gimcana tot observant els edificis més famosos de la ciutat i coneixent els artistes modernistes amb obra a Reus com Domènech i Montaner i Pere Caselles.


Categoria Visita dinamitzada

DESCRIPCIÓ

Viu el Modernisme de Reus


Ruta en forma de gimcana pel centre de la ciutat, on descobrirem els secrets del Modernisme a través de la participació i l’observació dels edificis més famosos de la ciutat. Hi haurà un treball específic sobre els artistes modernistes amb obra a Reus, Reus com Domènech i Montaner, i la petjada que hi va deixar Pere Caselles. Així mateix, valorarem les seves inspiracions en l’entorn reusenc a través de dinàmiques participatives i també valorarem la influència de Gaudí en la seva obra.

L’activitat es realitza amb diferents grups de la classe que van per la ciutat (acompanyats per un professor si son petits) en busca de les maletes del temps que hi ha pels edificis modernistes. A través d’un plànol i unes preguntes hauran de resoldre-les quan trobin aquelles maletes amb tot el material de pistes que amaguen. A través del pensament significatiu, l’alumnat haurà de construir la història del modernisme de Reus i relacionar-ho entre totes les proves que haurà completat. Les fonts primàries i secundàries seran claus per a treballar aquesta activitat.

EDUCACIÓ PRIMÀRIA  EDUCACIÓ SECUNDÀRIA  BATXILLERAT

Combina l’activitat per a un matí complet

Màxim 2 grups

Demana més informació

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

 • Visita en forma de Gimcana.
 • Recorregut cèntric per Reus
 • Material de rèplica per usar
 • Participativa, rigurosa i reflexiva.

PREU

 • 100€ grup classe fins a 20 alumnes. 5€ per cada alumne extra dins el grup-classe.
 • Complexitats acreditades 100€ grup classe amb cost repercutit per les famílies

PREU COMBO MATÍ COMPLET

Inclou 2 de les següents activitats: Gimcana modernista de Reus / Refugi Antiaeri Patacada / Jocs modernistes

 • 160€ grup-classe

LLOC DE TROBADA

OBJECTIUS PEDAGÒGICS

 • Activitat que potència el pensament significatiu a través de la resolució de problemes i el treball en equip.
 • Treballar l’orientació a través del plànol.
 • Descobrir l’art i l’arquitectura a través de diferents conceptes adaptats a cada edat.
 • Fomentar la participació activa a través del joc i l’aprenentatge continuat.
 • Descobrir un època diferent amb material, vestimenta i fotografies.
 • Activitat connectada amb la sostenibilitat (ODS-ONU) .
 • ODS 12  Aprenem sobre el consum i producció sostenibles en relació als materials emprats durant el Modernisme.

LA TEVA VISITA PAS A PAS

Col·labora, interactúa i Descobreix en grup

Hem preparat dos recorreguts dinamitzats adaptats a les etapes educatives escolars: mentre els petits disposen d’un recorregut molt tancat, els més grans tenen un camp més àmpli per conèixer i descobrir el Modernisme de Reus.

L’activitat es desenvolupa a través de diferents edificis modernistes de la ciutat, tals com la Casa Navàs o la Casa Rull. Així doncs, cada grup classe es dividrà en diferents subgrups de treball (escollits pels professorat) i aniran a descobrir aquests edificis a través del plànol d’ajuda que els hi oferim.  En cada indrets es trobaran els pilons identificatius de l’activitat i les maletes del temps que ens serviran per descobrir la història social i artística dels edificis.

A través de les fonts primàries que oferim a l’alumnat, hauran de construir per ells sols la història de la casa, associada al marc artístic i social que l’envolta. En aquest procès hauran de posar a prova el seu grau de col·laboració, ressolució de problemes i observació.

La Gimcana Modernista busca treballar des d’un model d’aprenentatge per descobriment amb l’objectiu de fomentar l’interès i la participació de l’alumant. Tanmateix, prèviament al cos de l’activitat hi ha dinàmiques més clàssiques per tal d’introduir els temes a desenvolupar durant l’activitat.

Tot preparat!

  2H DE DURACIÓ
  DIFERENTS GRUPS DE CLASSE
  UNA EDUCADORA PER CADA GRUP-CLASSE

Estem aquí per ajudar-te. Si tens algun dubte sobre l’activitat, escriu-nos al nostre formulari!

ESCRIU-NOS


Estem aquí per ajudar-te. Si tens algun dubte sobre l’activitat, escriu-nos al nostre formulari!

ESTEM PREPARATS!

Gaudeix d’un material únic

Treballa amb rèpliques de l’època, fet que ajudarà al teu alumnatt a situar millor la cronologia del Modernisme i a interactuar amb les fonts del passat.

Ruta modernista de Reus

Un ventall de fonts històriques

Descobreix el passat modernista de la ciutat gràcies a l’evidència de proves històriques reals que ens mostren els canvis d’abans i ara. 

Dinàmiques vivencials

Hem creat material pedagògic i unes dinàmiques molt adaptades a cada nivell per a fer-nos especialistes en el Modernisme a través de la participació activa.

Som un equip preparat!

Som historiadors/es i docents titulats que portem anys treballant conjuntament amb la ciutat de Reus la temàtica històrica del Modernisme i el 1900.


QUÈ HEM DE SABER?

 LAVABOS A PROP DE L’ACTIVITAT
  INDRETS I PARCS PER DINAR
   POSSIBILITAT DE COMBINAR

ASPECTES PREVIS A L’ACTIVITAT

Recomanem molt treballar els aspectes artístics sobre el Modernisme a nivell arquitectònic, pictòric i de la llengua.


MÉS INFORMACIÓ


COMPARTEIX


Apunta’t a la nostre newsletter i visualitza les nostres ofertes escolars

SUBSCRIURE’S

COMENÇA A RESERVAR LA TEVA ACTIVITAT

Si necessites més detalls, escriu-nos a participa@anseducacio.cat
o truca’ns al (+34) 877 65 21 42

*Atenció segons els horaris establerts

RESERVA

FAQs

Preferiblement demanem que ompliu el formulari que hi ha més a munt amb totes les dades i tots els dubtes. Recomanem molt que sigueu flexibles amb les dates, proposant-ne entre dues i tres dates alternatives. Així hi haurà més possibilitat de trobar un espai.

És molt recomanable per trobar una data desitjada.

Estem a la vostra disposició per ajudar-vos amb la planificació de la sortida, fer-vos recomanacions i fins i tot adaptar-la mínimament al que necessiteu.

Hem elaborat un sistema de preus sostenible i raonable centrat en amortitzar la inversió i l’ús de material adaptat que s’utilitza durant l’activitat. Tanmateix es valora la remuneració del professional de l’educació que realitza l’activitat.

Ans Educació es una empresa de professionals de l’educació (mestres, professors titulats, etc.) que han triat oferir-la des d’un indret diferent. Per tal motiu demanem respecte, compromís i professionalitat per part dels contractants.

Activitats relacionades

Perquè sabem que t'agrada la història

MiniModernistes a Reus

EDUCACIÓ INFANTIL, CICLE INICIAL
REUS
2H

Els teus primers passos al modernisme de Reus. Activitat guiada, gamificada i artística que te en compte gran part de les façanes modernistes més importants de la ciutat.

Llegeix més

Modernisme Reus

La Ruta modernista de Reus

CICLE SUPERIOR, ESO, BAT
REUS
1H 30MIN

Descobreix el Modernisme de Reus en una ruta guiada pel centre de la ciutat, amb més de 80 cases modernistes com la Casa Rull i la Casa Gasull. Connecta amb l'arquitectura única i els valors artístics d'aquest moviment. Ideal per a estudiants de secundària i batxillerat per enriquir el seu coneixement cultural.

Llegeix més

Informació addicional
Cicle Educatiu

Cicle Mitjà, Cicle Superior, ESO

Temàtica

Modernisme

Ubicació

Reus

Espai

Al carrer i monuments