CICLE INICIAL, CICLE MITJÀ, CICLE SUPERIOR, ESO
TALLER A L’AULA
3H

Explora l’antic Egipte amb l’activitat educativa “Expedició a l’antic Egipte”. Desxifra jeroglífics, representa rituals i aprofundeix en la societat egípcia amb la participació activa dels alumnes. Fomenta la col·laboració i l’ús de materials de rèplica per a una experiència enriquidora i divertida.


Categoria

DESCRIPCIÓ

“Expedició a l’antic Egipte” és una activitat educativa activa, cooperativa i reflexiva que permet als alumnes explorar el món dels egipcis. Mitjançant panells, desxifrar jeroglífics, completar un plànol de la societat egípcia i representar un grup social en el ritual de la mort del faraó, els alumnes obtenen una visió completa de l’antic Egipte. Es fomenta la participació, la col·laboració en grup i l’ús de materials de rèplica i vestimenta per aprofundir en aquesta cultura fascinant. Amb aquesta metodologia, el professorat pot treballar amb els alumnes sense necessitat de coneixements previs, permetent-los viure una experiència enriquidora i divertida.

EDUCACIÓ PRIMÀRIA  EDUCACIÓ SECUNDÀRIA


CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

  • Matí de duració (3h)
  • Venim a l’aula. Aula per tot el matí.
  • Material de rèplica, didàctic i vestimenta.

PREU

  • 130e grup classe. Complexitats: 120e grup classe [Baix Camp, Tarragonés, Priorat , Alt Camp + Montblanc i Espluga de Francolí]
  • 150e grup classe [Alt i Baix Panadès, Garraf,  Ribera d’Ebre, Baix Ebre]

LLOC DE TROBADA

Venim al vostre centre

OBJECTIUS PEDAGÒGICS

  • Vinculació de l’activitat amb el currículum.
  • Fer èmfasis amb els canvis i continuïtats amb el temps.
  • Treball aspectes religiosos i socials del nostre passat.
  • Descoberta artística a través de la pintura, l’arquitectura.
  • Valorar el llegat del patrimoni actual com a hereu del passat

LA TEVA VISITA PAS A PAS

Quan els faraons venen a classe

Es comença amb un panell A1 que situa els alumnes en el context de l’antic Egipte, abordant temes com la cronologia, la situació geogràfica, els personatges i les construccions importants, així com els jeroglífics i l’art egipci. A continuació, s’expliquen les invasions que van posar fi a aquesta civilització i com el coneixement sobre els antics egipcis és important per a les societats actuals.

Es treballa la figura de François Champollion, descobridor de la Pedra Roseta, i es mostra com aquesta pedra va ser fonamental per desxifrar els jeroglífics. Els alumnes hauran de desxifrar jeroglífics utilitzant el mateix mètode que Champollion, amb l’objectiu de comprendre una part de la societat egípcia.

Després, els alumnes han de completar un plànol del territori egipci amb pistes i fitxes per descobrir les funcions de la societat, els personatges i l’economia egípcia. Aquest treball es realitza en grup i té com a objectiu donar significat a tot el que es col·loca en el plànol i construir la societat egípcia.

Finalment, cada grup representa un grup social que es prepara per al dia de la mort del faraó. La vestimenta i els estris són importants per representar aquest moment amb autenticitat. Aquesta activitat proporciona una visió global de l’antic Egipte i fomenta la participació activa i la col·laboració entre els alumnes.

Tot preparat!

  3H DE DURACIÓ
  INCLOU TEMPS PER A ESMORZAR I LAVABO

Estem aquí per ajudar-te. Si tens algun dubte sobre l’activitat, escriu-nos al nostre formulari!

ESCRIU-NOS


Estem aquí per ajudar-te. Si tens algun dubte sobre l’activitat, escriu-nos al nostre formulari!


QUÈ HEM DE SABER?

 ACTIVITAT A L’AULA

ASPECTES PREVIS A L’ACTIVITAT

No és necessari treballar amb anterioritat el món Egipci. Durant l’activitat es treballarà la majoria d’aspectes socials i artístics. 


COMPARTEIX


Apunta’t a la nostre newsletter i visualitza les nostres ofertes escolars

SUBSCRIURE’S

COMENÇA A RESERVAR LA TEVA ACTIVITAT

Si necessites més detalls, escriu-nos a participa@anseducacio.cat
o truca’ns al (+34) 622 105 ¡834

*Atencio segons els horaris establerts

RESERVA

FAQs

Preferiblement demanem que ompliu el formulari que hi ha més a munt amb totes les dades i tots els dubtes. Recomanem molt que sigueu flexibles amb les dates, proposant-ne entre dues i tres dates alternatives. Així hi haurà més possibilitat de trobar un espai.

És molt recomanable per trobar una data desitjada.

Estem a la vostra disposició per ajudar-vos amb la planificació de la sortida, fer-vos recomanacions i fins i tot adaptar-la mínimament al que necessiteu.

Hem elaborat un sistema de preus sostenible i raonable centrat en amortitzar la inversió i l’ús de material adaptat que s’utilitza durant l’activitat. Tanmateix es valora la remuneració del professional de l’educació que realitza l’activitat.

Ans Educació es una empresa de professionals de l’educació (mestres, professors titulats, etc.) que han triat oferir-la des d’un indret diferent. Per tal motiu demanem respecte, compromís i professionalitat per part dels contractants.

Activitats relacionades

Perquè sabem que t'agrada la història

La Gimcana romana de Tàrraco

CICLE INICIAL, CICLE MITJÀ, CICLE SUPERIOR
TARRAGONA
3H

Objectiu fer-te partícep de la vida social i cultural de l'Imperi. Hauràs de superar proves, participar en jocs, treballar amb material de rèplica i sobretot, comportar-te com un romà més.

Vista ràpida

Alumna agafant un crani prehistòric a Reus

Els grans invents de la Prehistòria

CICLE SUPERIOR, ESO
REUS
2H

Com l’evolució tecnològica ha condicionat la nostra manera de ser i de viure? Introducció al món de la prehistòria amb una mirada crítica al nostre entorn poc sostenible, destacant i debatent la idea d’evolució lligada amb la idea de sostenibilitat i entorn.

Vista ràpida

Expedició a l’antic Egipte

CICLE INICIAL, CICLE MITJÀ, CICLE SUPERIOR, ESO
TALLER A L'AULA
3H

Explora l'antic Egipte amb l'activitat educativa "Expedició a l'antic Egipte". Desxifra jeroglífics, representa rituals i aprofundeix en la societat egípcia amb la participació activa dels alumnes. Fomenta la col·laboració i l'ús de materials de rèplica per a una experiència enriquidora i divertida.

Vista ràpida

Informació addicional
Cicle Educatiu

Cicle Inicial, Cicle Mitjà, Cicle Superior, ESO

Temàtica

Antiga i Romans

Espai

Taller a l'aula