CICLE INICIAL, CICLE MITJÀ, CICLE SUPERIOR, ESO
TALLER A L’AULA
1.30H/3H

Explora l’antic Egipte: desxifra jeroglífics, representa rituals i aprofundeix en la societat egípcia amb la participació activa dels alumnes. Fomenta la col·laboració i l’ús de materials de rèplica per a una experiència enriquidora i divertida.


Categoria Taller al centre

DESCRIPCIÓ

Expedició a l’antic Egipte és una activitat educativa activa, cooperativa i reflexiva que permet als alumnes explorar el món dels egipcis. Mitjançant panells, desxifrar jeroglífics, completar un plànol de la societat egípcia i representar un grup social en el ritual de la mort del faraó, els alumnes obtenen una visió completa de l’antic Egipte. Es fomenta la participació, la col·laboració en grup i l’ús de materials de rèplica i vestimenta per aprofundir en aquesta cultura fascinant. Amb aquesta metodologia, el professorat pot treballar amb els alumnes sense necessitat de coneixements previs, permetent-los viure una experiència enriquidora i divertida.

És pot triar fer una format de 1.30h o bé un format matinal més complert de 3h.

EDUCACIÓ PRIMÀRIA  EDUCACIÓ SECUNDÀRIA


CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

  • Tria mig matí (1.30h) o matí de duració (3h)
  • Venim a l’aula.
  • Material de rèplica, didàctic i vestimenta.

PREU

  • Matí: 130e grup classe. Complexitats: 120e grup classe sense PROA + i PEE (entre d’altres). [Baix Camp, Tarragonés, Priorat , Alt Camp + Montblanc i Espluga de Francolí]
  • Mig matí: 100€ inclòs sense PROA + i PEE (entre d’altres).

LLOC DE TROBADA

Venim al vostre centre

OBJECTIUS PEDAGÒGICS

  • Vinculació de l’activitat amb el currículum.
  • Fer èmfasis amb els canvis i continuïtats amb el temps.
  • Treball aspectes religiosos i socials del nostre passat.
  • Descoberta artística a través de la pintura, l’arquitectura.
  • Valorar el llegat del patrimoni actual com a hereu del passat

LA TEVA VISITA PAS A PAS

Quan els faraons venen a classe

Es comença amb un panell A1 que situa els alumnes en el context de l’antic Egipte, abordant temes com la cronologia, la situació geogràfica, els personatges i les construccions importants, així com els jeroglífics i l’art egipci. A continuació, s’expliquen les invasions que van posar fi a aquesta civilització i com el coneixement sobre els antics egipcis és important per a les societats actuals.

Es treballa la figura de François Champollion, descobridor de la Pedra Roseta, i es mostra com aquesta pedra va ser fonamental per desxifrar els jeroglífics. Els alumnes hauran de desxifrar jeroglífics utilitzant el mateix mètode que Champollion, amb l’objectiu de comprendre una part de la societat egípcia.

Després, els alumnes han de completar un plànol del territori egipci amb pistes i fitxes per descobrir les funcions de la societat, els personatges i l’economia egípcia. Aquest treball es realitza en grup i té com a objectiu donar significat a tot el que es col·loca en el plànol i construir la societat egípcia.

Finalment, cada grup representa un grup social que es prepara per al dia de la mort del faraó. La vestimenta i els estris són importants per representar aquest moment amb autenticitat. Aquesta activitat proporciona una visió global de l’antic Egipte i fomenta la participació activa i la col·laboració entre els alumnes.

Tot preparat!

  1.30H/3H DE DURACIÓ
  INCLOU TEMPS PER A ESMORZAR I LAVABO

Estem aquí per ajudar-te. Si tens algun dubte sobre l’activitat, escriu-nos al nostre formulari!

ESCRIU-NOS


Estem aquí per ajudar-te. Si tens algun dubte sobre l’activitat, escriu-nos al nostre formulari!


QUÈ HEM DE SABER?

 ACTIVITAT A L’AULA

ASPECTES PREVIS A L’ACTIVITAT

No és necessari treballar amb anterioritat el món Egipci. Durant l’activitat es treballarà la majoria d’aspectes socials i artístics. 


COMPARTEIX


Apunta’t a la nostre newsletter i visualitza les nostres ofertes escolars

SUBSCRIURE’S

COMENÇA A RESERVAR LA TEVA ACTIVITAT

Si necessites més detalls, escriu-nos a participa@anseducacio.cat
o truca’ns al (+34) 877 65 21 42

*Atenció segons els horaris establerts

RESERVA

FAQs

Preferiblement demanem que ompliu el formulari que hi ha més a munt amb totes les dades i tots els dubtes. Recomanem molt que sigueu flexibles amb les dates, proposant-ne entre dues i tres dates alternatives. Així hi haurà més possibilitat de trobar un espai.

És molt recomanable per trobar una data desitjada.

Estem a la vostra disposició per ajudar-vos amb la planificació de la sortida, fer-vos recomanacions i fins i tot adaptar-la mínimament al que necessiteu.

Hem elaborat un sistema de preus sostenible i raonable centrat en amortitzar la inversió i l’ús de material adaptat que s’utilitza durant l’activitat. Tanmateix es valora la remuneració del professional de l’educació que realitza l’activitat.

Ans Educació es una empresa de professionals de l’educació (mestres, professors titulats, etc.) que han triat oferir-la des d’un indret diferent. Per tal motiu demanem respecte, compromís i professionalitat per part dels contractants.

Activitats relacionades

Perquè sabem que t'agrada la història

Alumna agafant un crani prehistòric a Reus

Els grans invents de la Prehistòria

CICLE SUPERIOR, ESO
REUS
2,5H

Com l’evolució tecnològica ha condicionat la nostra manera de ser i de viure? Introducció al món de la prehistòria amb una mirada crítica al nostre entorn poc sostenible, destacant i debatent la idea d’evolució lligada amb la idea de sostenibilitat i entorn.

Llegeix més

La Gimcana romana – Missió Tàrraco

CICLE MITJÀ, CICLE SUPERIOR
TARRAGONA
3H
La Missió Tàrraco és una activitat de role-play per a l’alumnat que explora la Tarragona romana visitant tres monuments romans. Mitjançant una metodologia activa, els estudiants descobreixen la vida dels romans amb materials didàctics i de recreació. Successora de la Gimcana Romana, aquesta activitat és més participativa i millorada gràcies a les valoracions del professorat i l’alumnat.

Llegeix més

Expedició a l’antic Egipte

CICLE INICIAL, CICLE MITJÀ, CICLE SUPERIOR, ESO
TALLER A L'AULA
1.30H/3H

Explora l'antic Egipte: desxifra jeroglífics, representa rituals i aprofundeix en la societat egípcia amb la participació activa dels alumnes. Fomenta la col·laboració i l'ús de materials de rèplica per a una experiència enriquidora i divertida.

Llegeix més

Informació addicional
Cicle Educatiu

Cicle Inicial, Cicle Mitjà, Cicle Superior, ESO

Temàtica

Antiga i Romans

Espai

Taller a l'aula