CICLE SUPERIOR, ESO
AULA
2H
Taller a l’aula on explorem la vida d’una reina catalana del segle XV, per entendre com era la vida a les corts medievals i quin era el paper reservat a les dones d’aquests indrets. Descobrim la vestimenta de les persones amb més poder, les relacions socials i en especial atenció el paper de les dones en aquest període.


Categoria Taller al centre

DESCRIPCIÓ

Reines Medievals: Margarida de Prades


Et presentem un taller per descobrir l’ambient de la Catalunya medieval a través de la figura de la reina Margarida de Prades. Treballarem aspectes del món medieval centrats en les relacions de poder, la composició social i geogràfica del país, i el paper de les dones. Margarida de Prades, última reina del Casal de Barcelona, és un exemple de l’abús de poder en la societat medieval. Aquest taller, promocionat per la Fundació Privada Reddis, permet explorar la vida al segle XIV-XV a través de dinàmiques que revelen el funcionament del poder feudal a Catalunya.

CICLE SUPERIOR PRIMÀRIA  EDUCACIÓ SECUNDÀRIA


CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

 • Taller a l’aula
 • 2h
 • Portem tot el material a l’aula
 • Participativa, rigurosa i reflexiva.

PREU

 • Gratuïtat (curs 24-25) per centres educatius adscrits a la comarca del Baix Camp amb el Suport de la Fundació Privada Reddis fins a exhaurir les existències. Ompliu el formulari de reserva que hi ha més a vall. Només centres de titularitat pública.

OBJECTIUS PEDAGÒGICS

 • Activitat que potència el pensament significatiu a través de la resolució de problemes i el treball en equip.
 • Aportar al centre una visió d’un personatge destacat del seu entorn proper.
 • Fomentar la participació activa a través de les capses d’investigació i l’aprenentatge continuat.
 • Aprofundir més sobre l’Edat Medieval amb material, vestimenta i fotografies.
 • Posar com a punt central el paper d’una dona envoltada pel poder, buscant les limitacions i conseqüències que va patir.
 • Activitat connectada amb la sostenibilitat (ODS-ONU) .
 • ODS 05  Proposem la descoberta de la igualtat de gènere a través d’exemples passats, per aprendre’n i ser-ne conscients del camí que s’ha de recòrrer.

Estem aquí per ajudar-te. Si tens algun dubte sobre l’activitat, escriu-nos al nostre formulari!

ESCRIU-NOS


Estem aquí per ajudar-te. Si tens algun dubte sobre l’activitat, escriu-nos al nostre formulari!


LA VIDA A LA NOBLESA

Qui era Margarida de Prades? 

La Reina Margarida no va tenir un regnat qualsevol. Des de ben jove la van casa amb el rei Martí l’Huma del Casal de Barcelona. La seva missió era la d’anar a la cort i tenir descencents per la Corona catalano-aragonesa. Les dificultats del rei per poder engendrar un descendent i la seva posterior mort, van deixar aquesta jove noble, sola i desvalguda i en mans de diferents persones properes a la cort. La seva vida, curta però intensa ens ajuda a tenir una panoràmica del món de la literatura, l’art i el poder en la Catalunya Medieval i ens aporta una visió femenina d’aquest estament molt difícil de trobar bibliografies de l’època.

Amb l’exemple de Margarida, és poden treballar molts conceptes relacionats amb el món del poder com son el Feudalisme, les divisions territorials, les relacions socials i el paper de les dones en aquell període.

Tot preparat!

  2H DE DURACIÓ
  UNA LÍNIA ALHORA
  VENIM A L’AULA.


QUÈ HEM DE SABER?

 ACTIVITAT A L’AULA

ASPECTES PREVIS A L’ACTIVITAT

L’activitat és un complement per a explicar la vida medieval. Recomanem fer una introducció prèvia a l’alumnat de les classes socials del món medieval. 

AMB EL SUPORT DE

Logo Fundació Privada Reddis Reus


Apunta’t a la nostre newsletter i visualitza les nostres ofertes escolars

SUBSCRIURE’S

FES LA PETICIÓ DE PRE-RESERVA

Si necessites més detalls, escriu-nos a participa@anseducacio.cat
o truca’ns al (+34) 877 65 21 42

*Atencio segons els horaris establerts

RESERVA

FAQs

Preferiblement demanem que ompliu el formulari que hi ha més a munt amb totes les dades i tots els dubtes. Recomanem molt que sigueu flexibles amb les dates, proposant-ne entre dues i tres dates alternatives. Així hi haurà més possibilitat de trobar un espai.

És molt recomanable per trobar una data desitjada.

Estem a la vostra disposició per ajudar-vos amb la planificació de la sortida, fer-vos recomanacions i fins i tot adaptar-la mínimament al que necessiteu.

Hem elaborat un sistema de preus sostenible i raonable centrat en amortitzar la inversió i l’ús de material adaptat que s’utilitza durant l’activitat. Tanmateix es valora la remuneració del professional de l’educació que realitza l’activitat.

Ans Educació es una empresa de professionals de l’educació (mestres, professors titulats, etc.) que han triat oferir-la des d’un indret diferent. Per tal motiu demanem respecte, compromís i professionalitat per part dels contractants.

Activitats relacionades

Perquè sabem que t'agrada la història

Alumnes construint una maqueta de la muralla del Reus medieval

El Reus medieval

CICLE MITJÀ, CICLE SUPERIOR, ESO
REUS
1H 30MIN

Coneix l'origen de Reus a la vegada que actues i poses a prova el teu ingeni. Transporta't a ple segle XII per seguir el camí de la fundació de la vila recorrent els actuals espais centrals de la ciutat tal i com eren fa més de 800 anys.

Llegeix més

La vida a la ciutat Medieval

La vida a la ciutat medieval

CICLE MITJÀ, CICLE SUPERIOR, ESO
TALLER A L'AULA
3H

Viu l'Edat Mitjana amb una experiència immersiva: vestimenta, rols i tasques per a un aprenentatge actiu. Connecta amb el passat i reflexiona sobre la seva importància en el present.

Llegeix més

Medieval Stories a Montblanc

CICLE INICIAL, CICLE MITJÀ, CICLE SUPERIOR, ESO
MONTBLANC
3H

Adquireix rols i actituds de diferents personatges medievals per tal de conèixer els edificis, els carrers, els escuts i elements de l'època a través d’una visita al Museu Comarcal de la Conca i el poble de Montblanc.

Llegeix més

Informació addicional
Cicle Educatiu

Cicle Superior, ESO

Temàtica

Personatges històrics, Medieval

Espai

Taller a l'aula