Ruta dramatitzada "Reus en temps de Franco"

Ruta guiada que ens acosta al Reus de la postguerra, on descobrirem alguns episodis com el final de la guerra, l’arribada de Franco a la ciutat o la instal·lació dels monuments franquistes més coneguts.


Lloc de trobada

Duració

Plaça Catalunya

1,15h


  • 800m de recorregut
  • Apta per tots els públics
  • Pl. Catalunya, Mercadal, Prim i Llibertat

ARGUMENT

La ruta ens transporta al Reus de la postguerra (1939-45) a través de quatre espais emblemàtics del centre de la ciutat. Per tal de mostrar-nos com va esdevenir el dia a dia dels habitats de Reus, s’explicaran alguns temes relacionats amb els derrotats, la implicació de la Sección Femenina amb la societat o el paper dels monuments Franquistes en la identitat de les reusenques. Intrigues polítiques, relats orals i algunes fotografies molt curioses amenitzaràn aquesta ruta que pretèn acostar a tots els públics a la vida diària d’aquells temps d’escassetat i fam.

EDATS

És una visita apta per a tots els públics.

LLOC DE TROBADA

Plaça Catalunya, Reus. Al costat del MASV. 

La ruta ha tingut el suport de la Diputació de Tarragona a través del projecte presentat Pejades d’un passat reusenc.

Per descobrir més coses, el MASV ofereix als visitants l’exposició Després de la Guerra que complementa tot el contingut sobre aquest període històric.

+ ACTIVITATS

Ans Educació realitza aquestes rutes dramatitzades sota la direcció d’un equip de professionals de la història, llicenciats que busquen mostrar la realitat social d’un moment i posar-la al servei de la societat per a que la conegui i pugui acostar-s’hi.

Actualment dirigim diferents projectes com les dinamitzacions de les rutes de la memòria de la Boca de la Mina, les del refugi anitaeri de Reus o bé els projectes culturals a Cambrils.

FAQs

Hem establert el següent document on s’especifiquen totes les mesures relatives a la situació de pandèmia. 

Hem elaborat un sistema de preus per a que l’activitat sigui accessible a tothom. Tanmateix es valora la remuneració del professional que realitza l’activitat.

Preferiblement demanem que ompliu el formulari que hi ha més a munt amb totes les dades i tots els dubtes. Recomanem molt que respecteu els horaris de reserva especificats, sempre sereu atesos en mesura del possbile. Per altre banda, recordeu qeu si teniu dubtes sobre la ruta podeu trucar al telèfon de més a dalt. Us respondrem sempre que sigui possible. 

És molt recomanable per trobar una data desitjada.

Estem a la vostra disposició per ajudar-vos i fer-vos recomanacions. 

El pagament es farà quan es faci la ruta, abans d’inciar-la.

Si es per una causa major n’hi ha. Entenem que una reserva significa també un compromís amb les persones professionals que fan tot aquest treball. 

Si, sempre consultant al mail participa@anseducacio.cat

Perquè sabem que t'agrada explorar

ACTIVITATS RELACIONADES

Reus Cultura logo

Visita Guiada

Endinsa't al refugi antiaeri de la ciutat i descobreix la Guerra Civil. 

Llegeix més
Reus Cultura logo

Visita Guiada

Descobreix com era una fàbrica del segle XIX a través d'una visita al seu forn i la seva exposició.

Llegeix més

Visita Teatralitzada

Descobreix el món de la bruixeria a través d'aquesta ruta pels origens medievals de Reus.

Llegeix més