BENVINGUDES!

Les baralles entre Reus i Tarragona en una ruta

La rivalitat entre Reus i Tarragona que encara no t’han explicat. Aquesta es la nova proposta d’Ans Educació per aquest més d’octubre a la ciutat de Reus. A través d’una ruta teatralitzada pels carrers del centre de Reus expliquen aquelles rivalitats històriques entre les dues ciutats al llarg de la història basant-se en el patrimoni que encara es conserva a la ciutat a través dels seus espais i alguns personatges. Per aquest motiu, la ruta compta amb tres fases diferenciades que expliquen tres episodis històrics d’aquesta rivalitat entre veïns.

El primer de tot ens situa a inicis del segle XIX on dirimeix la lluita pel poder polític i econòmic entre les dues ciutats i està encapçalada pel personatge del germà Joan, de l’antic convent de Sant Joan de Reus, que ens explica algun que altre episodi en contra de l’arquebisbe tarragoní. Més endavant la ruta, va canviant el seu temps per dirigir-se en els temps revolucionaris del Reus del 1868, on apareixerà la figura del nunci municipal explicant els grans avenços reusencs d’aquella època. Per acabar la ruta comptarà amb la participació d’un camperol de l’edat mitjana enfadat per un episodi on els tarragonins i selvatans van intentar una “invasió” a Reus dins d’un conflicte medieval per les jurisdiccions. Enfadat com mai ens explicarà la seva visió d’aquells moments.

En resum, Reus – Tarragona i altres gresques neix per explicar tant a tarragonines com a reusenques episodis de la seva coexistència i aprofundir sobre les seves relacions durant la història.

La ruta compta amb la participació de tres personatges teatralitzats però també amb la companyia d’un guia històric que ens situarà en el context i ens explicarà a través d’infografies i plànols la situació de cada etapa. La interacció entre els dos serà el fil conductor d’una ruta que s’inicia al carrer Sant Joan de Reus i acaba a la plaça del Castell de la mateixa ciutat. S’ha establert una duració d’1h pels carrers cèntrics de Reus a través d’un horari de vespres els dies 21 i 22 d’octubre amb un preu econòmic de 3€ per persona que hi vulgui assistir.

Tothom que vulgui participar a la ruta haurà de fer la reserva pel web d’Ans Educació seguint les instruccions pertanyents. Per altra banda, s’ha obert un hastag participatiu tant a Instagram com Twitter on tothom podrà seguir els vídeos de la ruta o penjar els seus reels sobre la ruta: #reusvstgn #anseducacio


HORARIS DE LES RUTES

  • Dijous 21 d'octubre a les 20.00h
  • Divendres 22 d'octubre a les 19.30h
  • Divendres 22 d'octubre a les 20.45h

DADES DE LA RUTA

  • 400m de recorregut
  • A partir de 6 anys
  • Reserves al web
  • Preu: 3€

RESPECTUOSOS AMB LA PANDÈMIA

Professionals amb les mesures.

Quines mesures pots trobar?

Hem elaborat aquesta guia de precisions i recomanacions on s’especifica clarament els drets i deures de l’equip d’educadors d’Ans Educació alhora de realitzar les activitats que enguany us oferim. El document, es basa en les precisions de la Organització Mundial de la Salut (OMS) referent als espais culturals i activitats amb infants.

Hem pensat en adaptar totes les activitats en l’horari de sempre, amb les mateixes condicions de sempre, però més guiades i segures que mai. Així doncs, s’oferirà al públic les millors opcions i condicions per fer l’activitat que desitgeu.

Tot preparat!

 DISTÀNCIA DE SEGURETAT DELS PROFESSIONALS
  PODEU PORTAR KIT HIGIÈNIC
 PROFESSIONALS AMB MASCARETA
 DESINFECCIÓ DEL MATERIAL GARANTIT


Estem aquí per ajudar-te. Si tens algun dubte, escriu-nos!

ESCRIU-NOS

MÉS ACTIVITATS

 23 OCTUBRE VISITA GUIADA BÒBILA SUGRANYES
 28 i 29 OCTUBRE RUTA DELS MORTS
 6 NOVEMBRE VISITA GUIADA REFUGI ANTIAERI REUS

ACTIVITATS PER A TOTS ELS GUSTOS

Aquesta tardor hem preparat diferents rutes guiades per Reus amb l’objectiu de mostrar el passat i el patrimoni de la ciutat. Recomanem les noves rutes que iniciem amb el Museu de Reus tant al refugi antiaeri com a la Bòbila Sugranyes. 


MÉS INFORMACIÓ

Si busques més informació, escriu-nos 

Visita la pàgina d’activitats 


Apunta’t a la nostre newsletter i visualitza el calendari de rutes

SUBSCRIURE'S

Víctor García Chacón
Director i co-fundador d’Ans Educació
(+34) 622 105 834

 Twitter Instagram