El concurs de la Boca de la Mina

Aquest mes d’octubre, l’ajuntament de Reus va iniciar un procés de licitació pública per a la dinamització d’un projecte de rutes al nou espai de la Boca de la Mina. L’objectiu del contracte era dinamitzar dues rutes per a la població de manera molt especial: una ruta cultural sobre la memòria d’aquelles reusenques i reusencs que anaven a la Boca de la Mina durant l’època del “1900”, i un altre ruta que treballa els aspectes de l’aigua a través de la inclusió social.

La finalitat d’aquest contracte era trobar a una empresa que mantingués una programació estable i proporcionés un personal certificat de qualitat per fer aquestes dinamitzacions.

Descobreix el projecte de la Boca de la Mina

Des de fa uns anys, des de l’ajuntament de Reus ha tingut com a objectiu condicionar i dignificar l’espai de la Boca de la Mina, de gran valor natural, patrimonial i sentimental de la ciutat i afavorir-ne tots aquells usos que contribueixin a mantenir-ne la identitat. Això passa per consolidar el seu caràcter com a espai d’esbarjo i per a les activitats de pràctica esportiva i de salut respectuoses amb el medi, per promocionar els seus valors culturals i històrics, i per preservar els usos agrícoles associats, i convertir-lo en una peça central de les actuacions de preservació del medi natural.

L’actuació està inclosa dins del PO FEDER 2017-2020, que té com a objectiu el creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori, i de manera específica en l’eix 6, centrat en la protecció i el desenvolupament del patrimoni natural i cultural. Compta amb un pressupost de 3,1 M€, finançats a parts iguals entre l’Ajuntament de Reus i la Generalitat de Catalunya a través dels fons FEDER.

En aquest sentit, hem d’entendre que el passeig ha estat i és un important espai patrimonial d’esbarjo on es porten a terme els costums tradicionals, el lleure familiar i festeig de la ciutat per als reusencs i les reusenques.

Fem xarxa! Un equip ampliat per l’ocasió.

Per dur a terme aquestes dues rutes, l’equip d’Ans Educació s’ha eixamplat, obrint noves mires cap a professionals del teatre i l’educació inclusiva. Des de fa anys, el nostre projecte ha col·laborat amb petites companyies locals de teatre per dur a terme algunes rutes, espectacles complementaris o formacions. En aquest sentit, sempre ens  hem estat molt recolzats per aquest gran grup de persones que han enriquit la nostra tasca. Per tots aquest motiu vam proposar que fossin les mateixes professionals qui duguin a terme la tasca de dinamització de les rutes a la Boca de la Mina, sota la nostra gestió i compromís.

Així que durant les rutes culturals i de l’aigua us trobareu la Maria Bravo Font i la Irene Benavent, actrius consolidades a la nostra ciutat. En primer terme, serà la Maria, la cara visible de totes les rutes, recolzada per la Irene, els dies que no li sigui possible estar. En definitiva la societat reusenca estarà en bones mans.

Descobreix la ruta on t’apuntaràs!

Totes les rutes es posaran a disposició de la ciutadania reusenca i dels voltants, completant un servei a l’arc periurbà de la ciutat de Reus, el qual inclou poblacions properes. En aquest sentit, s’obrirà una programació de rutes estable el quart dissabte de cada més, exceptuant els festiu la qual ruta es traslladarà a un altre dissabte. També es posarà aquesta ruta a disposició d’associacions veïnals i entitats culturals i ciutadanes de la ciutat de Reus, establint amb les regidories pertinents una programació que doni cabuda a tots els sectors.

Per tant, com a públic d’Ans Educació podreu gaudir de la ruta cultural on l’anissera de Reus us explicarà les vivències de la seva època a través d’un recorregut molt especial per a tothom.

Recordeu que la ruta  és gratuïta i s’inicia el proper dissabte 27 de novembre amb dos torns (11 i 12h) i us podeu inscriure a través dels següents enllaços.

Amigues en el nostre projecte:


Víctor García Chacón

Historiador, soci fundador d'Ans Educació i professor d'educació secundària. Inquiet en quant a nous projectes i amb l'objectiu de divulgar el coneixement cultural.