Treballem per la diversitat

Per segon any consecutiu, Ans Educació ha dedicat el 25 de Novembre a lluitar en favor de la prevenció contra la violència de gènere en totes les parts del món. Si l’any 2018, iniciavem una línia de dinamització de contes infantils viatjant a diferents biblioteques i casals de la Conca de Barberà, enguany hem apostat per la biblioteca municipal Dr. Ribas i Massó de Montbrió del Camp, on hem inaugurat un nouc cicle de contes: més modern, atractiu, reflexiu i participatiu. 

Durant l’estrena del conte, amb més de 45 infants d’entre 5 i 9 anys, van ser-hi present les seves famílies. Asseguts a la vora del carro de la coeducació, les nenes i els nens van començar a escoltar la història d’un infant -com elles- que anava a l’escola amb les ungles pintades. El petit protagonista era acusat pels altres companys de l’aula, cosa que els petits oient ho veien molt malament. Poc a poc, els narrador del conte ajudava als petits infants a participar i reflexionar sobre els valors d’aquella petita però a la vegada gran història. 

Una vegada tothom va poder dir la seva, es va realitzar un petit taller basat en els valors que aportava la història.

EL CARRO DELS CONTES COEDUCATIUS

Què hi trobem?

  • Material per a dinamitzar
  • Material per al taller
  • Les nostres ungles de colors

DINAMITZACIÓ ACTIVA

Ens importa la participació

Cadascuna de les participants podrà participar en la història. S’ha adequat molt de material per a que així sigui. 

Què més hi ha preparat?

El carro dels contes té previst arribar a molts grups educatius diferents. El primer pas ha sigut aquest conte coeducatiu per a infants entre 5 i 9 anys, mentre que hi ha un altre conte preparat i adaptat per a l’edat de pre-adolescència – a partir dels 9 anys-.

Aquest darrer relat manté un objectiu final més el·laborat, on l’alumnat treballi sobre unes situacions concretes i reflexionin sobre aquestes. Finalment haurien de posar en pràctica totes aquelles reflexions a través d’accions quotidianes en el seu dia a dia. 

Per què la Coeducació?

Des dels nostres inicis, Ans Educació ha estat formada per un equip amb una visió feminista i igualitària de la nostra societat. Tot i ser dos nois -els impulsors dels projectes- creiem profundament en aquests valors i apostem per una difusió coeducativa de tots els conecptes educatius. Per tal motiu, des dels primers tallers realitzats vam incloure i desenvolupar cadascuna de les activitats a través d’una visió de la història que mostrés les desigualtats entre sexes gràcies a un llenguatge apropiat, proper i engrescador. Per això vam col·laborar i desenvolupar continguts amb col·lectius femenins com Reusenques de Lletres o vam establir sinèrgies amb diferents SIAD’S i Casals de les Dones del territori, crean contingut dinamitzador per a grans i petits. 

UNA APOSTA PER LA LECTURA

S'obren les portes a un nou món ple de recursos

La explicació de contes, rondalles i històries cap als infants és un dels pilars educatius sobre els quals es sostenta Ans Educació. Des dels nostres inicis, vam crear un conte coeducatiu sobre la Festa Major de Reus que ens ajudava a explicar millor tota aquella festa que els infants miren amb tanta il·lusió. 

Més endavant, vam seguir apostant per a incloure contes i històries en els nostres dirigits a centres escolars. En la mateixa línia ens vam incorporar al món de la biblioteca, relatant diferents cicles de contes de diverses cultures del Món a moltes biblioteques del nostre entorn proper, gràcies a teatralitzacions i dinamitzacions potents. 

En definitva, després de quasi quatre anys, seguim amb l’aposta per la lectura, la comprensió i la transmissió de valors. Poc a poc això s’ha acabat convertint en una de les apostes més decidides de la marca, el que tots nosaltres considerem com una roda bàsica més dins l’engranatge del projecte d’Ans Educació. 

UN EQUIP PREPARAT

Dinamisme i Participació

Ans Educació té un equip de col·laboradores i col·laboradors molt jove i ben preparat en el camp de l’educació i la dinamització Un grup molt motivar que busca oferir un contingut atractiu, engrescador i participatiu. 

MULTI-DINAMITZACIONS

Adaptació segons el contingut

Treballem amb continguts adaptables segons la temàtica i els espais: des de les teatralitzacions a dinamitzacions més relaxades i minimalistes. 


Víctor García Chacón
Director i co-fundador d’Ans Educació
(+34) 622 105 834

 Twitter Instagram