Cambrils, Reus i altres gresques
Finalitza un estiu que ha marcat un clar creixement d’Ans Educació en el pla cultural i participatiu del Camp de Tarragona on hem dut diverses actuacions per a petits i grans.
La temporada es va iniciar ben entrat el mes de juliol amb les rutes de Cambrils. Tres dies a la setmana dedicats a mostrar el patrimoni de la vila al públic proper al municipi i als turistes que venien a conèixer i descansar de la zona. L’oferta -que incloïa rutes en castellà i en català a triar- es centrava en mostrar la vila i el port al públic familiar a través de dues històries de 45 minuts que mostressin l’essència dels Cambrilencs. Així el públic va gaudir de la innovadora ruta de la vila “El Misteri de la Vila de Cambrils” on els participants es van endinsar al Cambrils del segle XVIII amb l’objectiu de descobrir aquella malaltia que feia trontollar el cap dels Cambrilencs, amb centenars de morts durant els mesos d’agost i setembre d’aquella centúria. Dins d’aquest passeig teatralitzat, els visitants coneixien que els orígens de la vila pas no havien sigut del tot basats en els pescadors, sinó que l’agricultura i el comerç interior havien sigut la primera pedra impulsora de l’actual Cambrils. Amb aquesta premissa, TVC recollia a través d’una crònica visual aquesta ruta.
D’altra banda, també es va realitzar la ruta del Port de Cambrils “El Torrer del Port” on es recuperava una figura cabdal de la història de la vila, el torrer Pere Bassedas. Home que havia conegut la formació del port de Cambrils en èpoques de pirates ens mostrava l’evolució del port a través d’un recorregut per la façana marítima que anava des de la mateixa torre del port fins un final a la zona més nova del mateix. L’idea principal era mostrar com s’havia format el port i el barri marítim a través d’aquelles històries que l’havien marcat: atacs de pirates, els primers pobladors, els pitjors temporals i les protagonistes amagades de la història (les teixidores) componien el cos de la història narrada pel Torrer de Cambrils.
Ruta del Port de Cambrils, amb el Torrer de la vila.
Tanmateix l’activitat seguia amb rutes molt especials per la ciutat de Reus que és van omplir durant el mes de juliol. Una d’aquestes va ser molt demandada pel públic del Baix Camp: Els Misteris del Campanar de Reus, una ruta en forma d’escape room al Campanar de Reus que mostrava la cara oculta i els episodis que havia patit l’històric edifici reusenc.
I com sempre no ens hem oblidat de la nostra Ruta del Vermut, realitzada el primer dissabte de cada mes a Reus. En les sessions que s’han realitzat han participat molt públic de Catalunya i Espanya amb l’objectiu de conèixer els orígens de la ciutat modernista de Reus i sobretot assaborir la seva beguda més famosa.
Durant l’estiu tampoc vam deixar de banda les activitats familiars i així vam realitzar-ne a la biblioteca de Cambrils amb la història de la Sirena de la Font i fins i tot vam crear un scape-room juvenil amb Joventut Reus que tenia com a centre d’interès la història industrial de Reus. Més de 60 joves de la ciutat hi van participar, en una prova experimental nocturna sense precedents a la ciutat que tindrà continuïtat en els pròxims mesos.
Scape-room juvenil “Connexions Obscures” a Reus
L’estiu ha sigut mogut i ple de creixement, amb activitats diverses i molt diversificades. Hem estat encantats! Ara tornem de nou a la rutina, ple de novetats escolars i familiar. Estigueu atents i atentes que Ans Educació no descansa!