DESCRIPCIÓ 

Explora les dependències del Parc Samà!

Gimcana de descoberta pel Parc Samà on t’aventures a les dependències dels jardins per descobrir el passat cultural i el present faunístic i ecològic del parc.

A través de diferents grups descobriràs el passat colonial del Parc Samà, els seus protagonistes, interactuaràs amb la seva fauna animal i també coneixeràs de primera mà la flora i les plantes d’un parc molt emocionat. Per fer-ho més amè, hem preparat diferents proves per resoldre en diferents punts del parc per al teu alumnat on les nostres educadores us ajudaran a resoldre qualsevol dubte.

L’activitat està dissenyada pedagògicament per a cada cicle, mentre que per als més petits es treballa més en un format participatiu de coneixença i descobriment a través de la observació, per als més grans es treballa més el pensament simbòlic, la resolució de problemes i situacions i les generació de reflexions en torn a la sostenibilitat i l’ecologisme que disposa el Parc Samà.

CICLE MITJÀ I SUPERIOR  EDUCACIÓ SECUNDÀRIA


CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

  • Activitat de 3h de duració (+ Opció de tarda)
  • Inclou Gimcana guiada
  • Lloc recomanable per a infants amb mobilitat reduïda
  • Presència de material i rèpliques de l’època

PREU


OBJECTIUS PEDAGÒGICS

  • Descobrir el món faunístic i animal que ens aporta el parc a través de dinàmiques i jocs.
  • Reconèixer les principals característiques dels animals i les plantes que trobem.
  • Aprendre a interactuar i respectar el món animal i vegetal.
  • Generar reflexions i actuacions futures sobre la sostenibilitat del nostre entorn.
  • Treballar específicament de la orientació i el terreny.

LA TEVA VISITA PAS A PAS

Del passat Colonial al futur Ecològic

L’activitat està dissenyada per a fomentar la participació, la col·laboració entre grups i potenciar l’autonomia de l’alumnat a través d’un missatge reflexiu i sostenible sobre tot allò que ens trobem al Parc. A través d’un disseny adaptat a les circumstàncies motrius i pedagògiques de cada cicle, s’aposta per la creació d’un circuit tancat amb diferents proves a resoldre pels diferents espais del parc.

L’activitat s’inicia amb l’explicació conjunta dels reptes a resoldre a través dels grups de treball que formarem. Cadascun dels grups disposarà d’un material propi, tals com un kit d’exploració i un plànol de guia on sortiran marcades totes les proves i l’ordre de participació. Les proves estan marcades segons la seva tipologia: història, fauna i flora, valors i sostenibilitat. En cada un dels espais l’alumnat trobarà els pilons identificadors de cada prova que contindran els objectes i rèpliques de l’època per tal de resoldre-les. Per la vora hi haurà educadors d’Ans per tal d’ajudar a resoldre les proves i sobretot ajudar a interactuar amb la fauna del Parc.

L’alumnat s’endinsarà dins d’un aventura diferent, on tindran contacte amb els guacamais, els lloros o les Daines, tot fent reflexions, iniciant pràctiques de respecte i sobretot, entenent el perquè de la seva estada dins del Parc.

Per aquest motiu, hem preparat diferents proves per poder sintetitzar aquesta idea: un parc sostenible que mira al futur de la humanitat. Per tal de reforçar-la, l’hem vinculat amb el currículum educatiu de les etapes de Cicle Mitjà i Superior i la ESO on trobarem vincles del temari general amb la sortida.

Tot preparat!

  3H DE DURACIÓ
  INCLOU TEMPS PER A ESMORZAR I LAVABO
  RECORREGUTS MIXTOS PEL PARC
  UNA EDUCADORA PER CADA GRUP

Estem aquí per ajudar-te. Si tens algun dubte sobre l’activitat, escriu-nos al nostre formulari!

ESCRIU-NOS


Estem aquí per ajudar-te. Si tens algun dubte sobre l’activitat, escriu-nos al nostre formulari!


ACOLLIDOR, VIATJAR AL PARC SAMÀ SERÀ UN PLAER

Gaudiu d’una ambientació poètica

Trobeu l’espai de calma i d’harmonia improvisada passejant per un bosc de somnis, dibuixat com si es tractés d’un conte de fades, on les coves semblen castells, els arbres esdevenen gegants i on la fauna surt a interactuar amb nosaltres.

Treballa la història

Fonts històriques.: Usa elements reals o de rèplica per donar més valor a tot allò que visites al Parc Samà.

Aprenem a ser sostenibles

Aprendrem a valorar re-inserció d’animals i plantes, la seva cura en ambients favorables i crearem tots junts un missatge de sostenibilitat que entregarem al món.

Participem en dinàmiques pedagògiques

Fomentem el treball en grup. L’alumnat participarà en grups, prendran decisions i resoldran casos particulars. 

QUÈ HEM DE SABER?

 INCLOU LAVABOS EN DIFERENTS LLOCS DEL PARC
 PARC TANCAT: SENSE EXPOSICIÓ A COTXES
 TAULES SUFICIENTS PER A DINAR
ENS ALLIBEREM DE LA MOTXILLA
   TARDA AL PARC

ASPECTES RECOMANABLES DE L'ACTIVITAT

Recomanem treballar el món faunístic i natural del Parc com a activitat complementària a l’activitat


MÉS INFORMACIÓ

Visita la pàgina web del Parc  


Apunta’t a la nostre newsletter i visualitza les nostres ofertes escolars

SUBSCRIURE'S

COMENÇA A RESERVAR LA TEVA ACTIVITAT

Si necessites més detalls, escriu-nos a participa@anseducacio.cat
o truca’ns al (+34) 622 105 ¡834

*Atencio segons els horaris establerts

RESERVA

LLOC DE TROBADA

Carretera Vinyols s/n, 43850 Cambrils (Tarragona)


AMB EL SUPORT DE


COMPARTEIX

FAQs

Hem establert el següent document on s’especifiquen totes les mesures relatives a la situació de pandèmia. 

Hem elaborat un sistema de preus sostenible i raonable centrat en amortitzar la inversió i l’ús de material adaptat que s’utilitza durant l’activitat. Tanmateix es valora la remuneració del professional de l’educació que realitza l’activitat.

Preferiblement demanem que ompliu el formulari que hi ha més a munt amb totes les dades i tots els dubtes. Recomanem molt que sigueu flexibles amb les dates, proposant-ne entre dues i tres dates alternatives. Així hi haurà més possibilitat de trobar un espai.

És molt recomanable per trobar una data desitjada.

Estem a la vostra disposició per ajudar-vos amb la planificació de la sortida, fer-vos recomanacions i fins i tot adaptar-la mínimament al que necessiteu.

Una vegada finalitzada l’activitat es realitzarà el pagament mitjançant una factura. Recomanem l’enviament de les dades fiscals del centre quan s’hagi contractat l’activitat.

Si, però estarà subjecte a unes condicions prèvies que l’empresa informarà als contractants. Per causes relacionades amb COVID-19 i derivats, la cancel·lació serà gratuïta sempre que les autoritats competents ho decretin o bé que el Centre Educatiu ho esgrimeixi a través d’un comunicat.

Si, sempre amb tres mesos d’antelació. Si hi ha canvi més abrupte per causes meteorològiques o crisis sanitàries s’arribarà a un acord entre els professional sobre el canvi de data o la cancel·lació.

Ans Educació es una empresa de professionals de l’educació (mestres, professors titulats, etc.) que han triat oferir-la des d’un indret diferent. Per tal motiu demanem respecte, compromís i professionalitat per part dels contractants.

Perquè sabem que t'agrada explorar

ACTIVITATS RELACIONADES

Nothing found.

TOTES LES ACTIVITATS