Un quart any ple de novetats

Ans Educació evoluciona a través de noves propostes dirigides a oferir dinamitzacions i continguts pedagògics en el territori de la província de Tarragona. El nou curs s’inicia amb noves mires, encapcelades per activitats que ofereixen una experiència enriquidoria al docent i que resulten molt participatives per a l’alumnat. 

Des de fa mesos, el nostre servei pedagògic ha treballat en construir nous formats més àgils, amens i rigurosos amb l’objectiu de promoure la participació activa de l’alumnat: tant durant la sortida com posteriorment a aquesta. Diferents especialistes -des d’Educació Infantil com especialistes en història local- han ajudat a confeccionar noves dinamitzacions que tenen l’objectiu d’engrescar a gran part dels docents de Catalunya. 

En aquesta direcció, molt marcada des de feia mesos, hem construït dos tipologies activitats noves, per tal d’aportar tots els paràmetres mencionats anteriorment:

Visita el patrimoni en format Gimcana


Apostem per unes activitats vivencials que motivin a l’alumant des d’una perspectiva activa. Proporcionem les eines necessàries per a què resolguin individualment i en grup els enigmes i els problemes plantejats a través de l’assessorament i ajuda de les nostres educadores. Són unes activitats adaptades en contingut i forma a cadascún dels nivells pedagògics. 

Contes i Teatralitzacions


Hem desenvolupat un sistema per apropar el nostre territori als més petits dels centres a través d’històries i personatges que ens ajuden a entendre l’entorn faunístic, el patrimoni i la tradició. 

El curs 18_19 vam atendre a més de 6200 alumnes i + 50 centres educatius del país

Les altres novetats

A més, el nou curs s’inicia amb noves aliances amb un dels museus més interessants de les terres de Tarragona: el Museu Comarcal de la Conca de Barberà. Engunany donarem cobertura al museu amb la dinamització de les seves activitats per tal d’afavorir que les docents coneguin la vila de Montblanc a través de les seves joies més importants: la vida medieval i la prehistòria. Com a incís, la part prehistòrica està avalada com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Així què, en referència a això, trobareu activitats amb tallers, visites dinamitzades que es complementaran amb visites a la vila i el seu patrimoni. 

Tanmateix continuem reforçant les nostres aliances amb entitats properes que busquen acostar als infants i el joves les seves particularitats. En aquesta línia seguim mostrant a través d’una ruta dinamitzada i un taller el primers estímuls sensorials de Gaudí a la seva casa pairal i rural de Riudoms. Aquests van ser un dels tallers que ja vam estrebar l’any passat i que tenen com a objectiu reforçar el vincle de l’arquitecte amb el territori del Camp de Tarragona.

En la mateixa linia, seguim amb la ruta pedagògica “Nobes vs Burgesos” que molts de vosaltres recordareu per la visita al Palau Bofarull. Estratègicament, aquesta ruta resulta especial perquè ens mostra de forma pràctica i vivencial el camí per arribar al món de la industrialització a través de la disputa i la lluita entre aquestes dues “classes socials”. Una ruta dinamitzada especial per a l’alumnat de Cicle Superior i també per a la Secundària. La Diputació de Tarragona segueix donant suport a aquesta ruta. 

Per últim, no ens oblidem d’altres novetats com la ruta per a Infantil i Cicle Inicial anomenada “La mar i els pescadors a Cambrils” que busca mostrar el patrimoni natural i social de la costa Daurada a través d’un conte i una teatralització vivencial molt adaptada als més petits. L’ajuntament de Cambrils dona suport i ens ajuda a organitzar i donar vida a aquesta ruta tant especial. 

Seguidament t’oferim el llistat complert d’activitats d’enguany. Apunta’t i entra a l’enllaç!

Les activitats que us oferim en cada nivell

EDUCACIÓ INFANTIL

Rutes Dinamitzades subjectes a Teatralitzacions

Contes resumits amb tallers

Descobrir el Museu 

EDUCACIÓ PRIMÀRIA

Rutes Dinamitzades en l’entorn natural

Rutes Dinamitzades per l’entorn patrimonial 

Contes resumits amb tallers

Descobrir els Museus i les cases

Introducció a la Història

  • Joc dinamitzat "Timeline"

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA I BATXILLERAT

Rutes Dinamitzades per l’entorn patrimonial 

Descobrir els Museus i les cases

Introducció a la Història

  • Joc dinamitzat "Timeline"

Si soc una docent, com puc estar informada?

És molt senzill. Hem posat a disponibilitat del docent un catàleg online, molta informació en aquest web i també em repartit als vostres centres escolars un tríptic informatiu que us esperarà a la vostra sala de mestres. Si un cas no en disposes d’un, ens ho pots demanar i us t’ho farem arribar al centre educatiu.

D’altra banda, si necessites una informació més propera sobre alguna activitat en la qual estàs interessada, posa’t en contacte amb nosaltres a través del mail o bé el telèfon (+34) 622 105 834. Podem informar-te des d’aquells mitjans o bé trobar-nos al teu centre. 

I seguirem en la mateixa linia

La tasca d’aquest curs s’amplia però segueix la mateixa linia iniciada l’any passat :donar cobertura als centres escolars de tot el país. Busquem continguts molt propers que serveixen per ajudar als docents en la seva tasca educadora de manera amena i rigorosa. 

La nostra companyia seguirà ampliant mires, treballant en nous aspectes com la coeducació, ajudant a aportar noves solucions a la comunitat educativa, sempre des del respecte i la humilitat més simple.  I si ens coneixes, ja ho saps: no parem! Tenim energia i joventut per llarg! 

Ans està de tornada, t’hi apuntes? 

Víctor García Chacón
Director i co-fundador d’Ans Educació
(+34) 622 105 834

 Twitter Instagram