Les novetats sota la lupa de la premsa
Ans està de moda! Això podríeu pensar molts de vosaltres al veure’ns tant presents a les xarxes socials. Però la realitat és que aquesta tardor Ans Educació ha patit un creixement en les seves estructures que s’han transmès en nous tallers i activitats per a tothom.
En general hem ideat noves activitats per als centres educatius en els camps de medi-ambient, la coeducació, la història local i l’arquitectura. Però també hem dinamitzat altres activitats escolars que buscaven transmetre el sentiment i passió de la nostra societat. Deixeu-nos que us ho expliquem breument:
Durant tot aquest mes de novembre i gràcies al treball del CDA Tarragona, i altres entitats vam dinamitzar a la nostre manera l’exposició al Tinglado nº1 del Port de Tarragona sobre les colles castelleres de la ciutat. A través de la història d’una nena meravellada per tot el món dels castells, vam introduir als infants de primària i altres especialitats, en un joc dinàmic sobre aquesta temàtica. Dins de la mateixa vam introduir proves a resoldre i guiatges a través de l’Ipad interactiu. Més que mai la tecnologia quedava integrada dins de les nostres dinamitzacions.
Per tal motiu, un cop finalitzada aquesta activitat -per la qual van passar més de 700 alumnes- es va realitzar una roda de premsa als mitjans de comunicació per tal d’explicar com havia funcionat l’activitat. El Diari de Tarragona, la Cadena Ser, Tarragona Digital o el Tac 12 van ser part dels mitjans que van voler conèixer aquesta activitat que havíem dinamitzat amb orgull i sentiment.
Vídeo del TAC12 sobre la dinamització al Tinglado nº1 del Port
Per altre banda i durant el més de novembre, també vam ser notícia per un altre activitat que vam estrenar a Riudoms. Us sona el nom d’Antoni Gaudí? Doncs bé, portàvem gairebé sis mesos preparant dues dinàmiques exclusives per a què els infants de tota Catalunya coneguessin un dels aspectes més impactants, però alhora més amagats del geni català. Aquí us ho expliquem:
Quan era molt petit, Gaudí solia estar molt malalt i moltes vegades els seus pares l’enviaven a la casa pairal a Riudoms per tal de que estigués tranquil i es recuperés. Des d’allí, l’infant va entrar en contacte amb el món de la naturalesa i aquesta va ser un punt d’inflexió vital en la seva obra magistral. I és des d’aquest punt de vista, vam dissenyar aquest tallers per a Cicle Inicial i Cicle Superior amb l’objectiu que coneguessin com el geni és va inspirar en el món rural per construir en el món urbà en el futur.
Segurament per la importància de l’assumpte, la Televisió de Catalunya i altres mitjans com Canal Reus o Diari de Tarragona van venir a fer ressò a totes les catalanes i catalans d’aquesta nova activitat.
Durant aquest 2019, l’activitat espera arribar a les escoles de Catalunya i apropar els orígens del geni al nostre entorn més proper.
Tanmateix, l’activitat d’Ans Educació no es limita solament en aquestes. Us prometem noves propostes, ressons importants i com sabeu moltes fotografies, que sabem que us agraden! I vosaltres ja sabeu, no ens deixeu de seguir perquè sense la vostra confiança no seríem ningú!
Fins aviat!