DESCRIPCIÓ

Segueix els passos de la romanització a Tarragona a través de la petjada urbana!

Activitat d’un matí que recorre diferents monuments de la Tarragona romana amb l’objectiu de conèixer i descobrir l’essència de la seva societat i les curiositats constructives i urbanístiques de l’època a través d’un sistema competitiu entre diferents petits grups d’un mateix grup/classe que farà que l’alumnat estigui atent i participatiu.

Romanitza’t a Tàrraco compta amb el suport de material de rèplica, la utilització de fonts primàries i secundàries com a recursos per descobrir i entendre aquella societat de la qual encara som hereus.

Un grup d’historiadores i professors, assessorats per experts en la matèria d’història romana ha elaborat aquesta activitat que també posa a disposició del professorat un dossier de treball que complementa la sortida i el temari de l’aula.

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA


CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

  • Activitat de 3h de duració
  • Inclou recorregut urbà
  • Ens endinsem dins de quatre monuments romans
  • Presència de material i rèpliques de l’època

PREU

6€ / alumne
*inclou visita i materials

OBJECTIUS PEDAGÒGICS

  • Utilització de fonts històriques primàries i secundàries
  • Treball transversal: des de la llengua, l’art i els valors
  • Vinculació de l’activitat amb el projecte curricular (accedir al quadre competencial)
  • Pensament significatiu com a element constructiu d’un discurs històric
  • Fer èmfasis la dimensió ètica de la història a través dels judicis
  • Valorar el llegat del nostre patrimoni cultural

LA TEVA VISITA PAS A PAS

Descobreix com els romans van ser hereus de la inclusió de diferents pobles

La ruta vol sintetitzar a través d’activitats participatives com l’àrea monumental de Tarragona va patir des de la conquesta romana un procés de romanització en totes les vessants culturals. Aquesta conquesta es va escenificar en la vida social, la construcció dels seus edificis i també en els rituals més importants del romans. Des d’una perspectiva multi-cultural donem vida a ulls de l’alumnat a una forma de teixir una societat que va adquirir pràctiques d’altres cultures i com aquests conceptes van acabar formant part d’una cultura única i romana durant l’època de l’Imperi.

El recorregut es centra en entendre la conquesta de Tàrraco a través de les seves muralles i aquells elements romanitzants que la rodegen, explicant la relació dels romans amb els primers habitants de Tàrraco i com aquets amb el temps van esdevenir persones totalment aclimatades a la cultura romana del moment.

Els rituals, els mercats, la llengua seran elements que treballarem a través de fonts històriques i rèpliques per observar com es va teixir urbanísticament i monumentalment l’antiga Tàrraco. Visitarem indrets com el Fòrum, el Circ o l’Amfiteatre on desmentirem mites a través dels seus personatges femenins i masculins i entendrem la forma de vida dels romans a través d’exercicis participatius, d’investigació i també reflexius.

Hem preparat diferents proves per poder sintetitzar aquesta idea. Per tal de reforçar-la, l’hem vinculat amb el currículum educatiu d’etapa de la ESO, on trobarem vincles del temari general amb la sortida.

Tot preparat!

   3H DE DURACIÓ
  INCLOU TEMPS PER A ESMORZAR I LAVABO
  GRUPS AMB ITINERARI DIFERENT
  UNA EDUCADORA PER CADA GRUP


Estem aquí per ajudar-te. Si tens algun dubte sobre l’activitat, escriu-nos al nostre formulari!

ESCRIU-NOS

ESTEM PREPARATS!

Gaudiu d’un material únic

Descobreix l’època romana amb material recreatiu del moment.

Fonts històriques

Treballa amb elements reals o de rèplica per donar més valorar a tot allò que visites.

Interactúa i Descobreix

Treballa el pensament significatiu: investiga, ordena i treu conclusions amb el teu grup

Un treball el·laborat

Hem posat part de la nostra experiència en història i com a professors per dissenyar una activitat que vol ajudar-te!

QUÈ HEM DE SABER?

 INCLOU LAVABOS EN DIFERENTS LLOCS 
  INDRETS I PARCS PER DINAR
   OPCIÓ DE TARDA A TARRAGONA

ASPECTES PREVIS A L'ACTIVITAT

Aquesta activitat inclou un dossier pedagògic per a treballar prèviament i/o posteriorment a l’aula, preparat pel nostre equip pedagògic


MÉS INFORMACIÓ


Apunta’t a la nostre newsletter i visualitza les nostres ofertes escolars

SUBSCRIURE'S

COMENÇA A RESERVAR LA TEVA ACTIVITAT

Si necessites més detalls, escriu-nos a participa@anseducacio.cat
o truca’ns al (+34) 622 105 ¡834

*Atencio segons els horaris establerts

RESERVA

LLOC DE TROBADA

Plaça de la Font, Tarragona


AMB EL SUPORT DE


COMPARTEIX

FAQs

Hem establert el següent document on s’especifiquen totes les mesures relatives a la situació de pandèmia. 

Hem elaborat un sistema de preus sostenible i raonable centrat en amortitzar la inversió i l’ús de material adaptat que s’utilitza durant l’activitat. Tanmateix es valora la remuneració del professional de l’educació que realitza l’activitat.

Preferiblement demanem que ompliu el formulari que hi ha més a munt amb totes les dades i tots els dubtes. Recomanem molt que sigueu flexibles amb les dates, proposant-ne entre dues i tres dates alternatives. Així hi haurà més possibilitat de trobar un espai.

És molt recomanable per trobar una data desitjada.

Estem a la vostra disposició per ajudar-vos amb la planificació de la sortida, fer-vos recomanacions i fins i tot adaptar-la mínimament al que necessiteu.

Una vegada finalitzada l’activitat es realitzarà el pagament mitjançant una factura. Recomanem l’enviament de les dades fiscals del centre quan s’hagi contractat l’activitat.

Si, però estarà subjecte a unes condicions prèvies que l’empresa informarà als contractants. Per causes relacionades amb COVID-19 i derivats, la cancel·lació serà gratuïta sempre que les autoritats competents ho decretin o bé que el Centre Educatiu ho esgrimeixi a través d’un comunicat.

Si, sempre amb tres mesos d’antelació. Si hi ha canvis més abruptes per causes meteorològiques o crisis sanitàries s’arribarà a un acord entre els professional sobre el canvi de data o la cancel·lació.

Ans Educació es una empresa de professionals de l’educació (mestres, professors titulats, etc.) que han triat oferir-la des d’un indret diferent. Per tal motiu demanem respecte, compromís i professionalitat per part dels contractants.

Perquè sabem que t'agrada la història

ACTIVITATS RELACIONADES

L’edat Moderna a Reus

En viu: l'ascens i la caigua de la Noblesa a través de l'edat Moderna. Entrada al Palau…

El Montblanc Medieval

Visita la ciutat medieval a través del seu Museu i els seus edificis i personatges més…

TOTES LES ACTIVITATS