La ruta de la Postguerra a Reus

Ruta guiada pels carrers de Reus on descobrim alguns dels episodis més importants d’aquesta etapa a través dels seus protagonistes. El dia a dia de les persones treaballadores, el paper dels represaliats, la coacció a la cultura o bé l’arribada del General Franco a Reus seran els seus punts forts. Una passejada pels indrets de memòria del franquisme a través de fotografies i explicacions que ens aporta la memòria oral d’aquelles persones qui ho van viure.


Lloc de trobada

Duració

Plaça Catalunya

1,15h


  • 800m de recorregut
  • Apta per tots els públics
  • Pl. Catalunya, Mercadal, Prim i Llibertat

ARGUMENT

El guia ens mostra els esdeveniments més importants del període (1939- 1945) a la ciutat; com les accions immediatament posteriors a l’entrada de les tropes nacionals pel carrer del Roser, la visita de Franco a la ciutat, la tasca del règim franquista amb els auxilis socials davant l’extrema pobresa dels reusencs o bé les inauguracions de monuments franquistes com el de l’actual plaça Llibertat. A través d’un breu passeig que s’inicia a la plaça Catalunya i que recorre les places Mercadal, Prim i Llibertat, ens pretenen mostrar la realitat social d’aquella etapa través d’imatges, anècdotes i precisions històriques que ajudin a l’espectadora a apropar-se a aquells instants.

EDATS

És una visita apta per a tots els públics.

LLOC DE TROBADA

Plaça Catalunya, Reus. Al costat del MASV. 

La ruta s’ha treballat amb l’ajuda dels professionals del Museu Arqueològic Salvador Vilaseca (MASV) de Reus i amb l’assessorament d’experts en la matèria a nivell local com l’autora Ester Magrinyà o nivell nacional amb el Catedràtic d’Història Contemporània per la URV, Joan Maria Thomàs.

+ ACTIVITATS

Ans Educació realitza aquestes rutes dramatitzades sota la direcció d’un equip de professionals de la història, llicenciats que busquen mostrar la realitat social d’un moment i posar-la al servei de la societat per a que la conegui i pugui acostar-s’hi.

Actualment dirigim diferents projectes com les dinamitzacions de les rutes de la memòria de la Boca de la Mina, les del refugi anitaeri de Reus o bé els projectes culturals a Cambrils.