DESCRIPCIÓ

Converteix-te en arqueòloga!

Endinsa’t dins de l’exposició de prehistòria del Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca de Reus on treballarem la seva col·lecció des d’una vessant pedagògica i entretinguda. Et convertiràs en una arqueòloga del Museu!

La tasca de l’alumnat serà descobrir, interactuar i vincular els elements de la col·lecció amb el material de rèplica prehistòrica que hem preparat, fent així més didàctic el treball dels períodes del Paleolític, Neolític i Edat dels Metalls. Entre tots construirem la nostra línia del temps de l’evolució humana: a través d’aquelles categories que tenen a veure amb l’evolució tecnològica, artística i cultural.

Aquesta activitat compta amb l’assessorament d’experts en arqueologia del Museu Salvador Vilaseca i també amb l’ajuda d’arqueòlegs associats a la recerca i investigació científica. El muntatge final de l’activitat ha estat realitzat per professorat d’història de secundària donant dinamisme i aportant una visió curiosa i investigadora a l’activitat.

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA


CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

 • Activitat de 1.5h
 • Inclou entrada al Museu Arqueològic
 • Treball dins de l’exposició
 • Presència de material i rèpliques de l’època

PREU

OBJECTIUS PEDAGÒGICS

 • Treball i participació en grup a través de la col·laboració, el lideratge i la observació.
 • Utilització de fonts històriques primàries i secundàries
 • Vinculació de l’activitat amb el projecte curricular (accedir al quadre competencial)
 • Pensament significatiu com a element constructiu d’un discurs històric
 • Donar importància a la rellevància històrica des de la reflexió.
 • Valorar el llegat del nostre patrimoni cultural a nivell local

LA TEVA VISITA PAS A PAS

Investiga i classifica la Prehistòria a través de les evidències actuals!

La ruta té dues parts diferents però a la vegada connectades entre si. L’alumnat haurà de treballar en grup i convertir-se en arqueòlogues professionals. Trobarem:

 1. Un primer contacte amb l’exposició on treballarem amb fotografies i evidències arqueològiques de la prehistòria i els aquells elements de la exposició a través de la investigació i la deducció amb l’objectiu de fer un primer tast de tot allò que trobarem.
 2. Una segona part on construirem una línia del temps a través dels materials que ens han deixat les maletes del temps, on haurem de relacionar alguns dels seus objectes tals com recipients, punxes de llança, elements lítics amb les rèpliques de restes humanes que ens han arribat tals com cranis o altres evidències. L’objectiu d’aquesta part serà classificar i relacionar els objectes per tal de poder construir visualment una línia del temps àmplia que faci prendre consciència a l’alumnat de que l’evolució tecnològica afecta a la manera de conformar els rols de cadascú. Paral·lelament hi haurà un treball específic del Paleolític, Neolític i l’edat dels Metalls a través dels seus materials derivats.

L’activitat està pensada per a grups de la ESO i treballada a través del currículum per poder incloure aquells conceptes apresos a l’aula a través de l’exposició. L’alumnat treballarà a través de petits grups, on haurà d’investigar, col·laborar, relacionar i classificar segons se’ls indiqui.

Tot preparat!

  1,5H DE DURACIÓ
  TREBALL EN GRUPS
  UNA EDUCADORA PER CADA GRUP


Estem aquí per ajudar-te. Si tens algun dubte sobre l’activitat, escriu-nos al nostre formulari!

ESCRIU-NOS

PREPARA'T AMB EL QUÈ TROBARÀS!

Els detalls també importen

Les fonts primàries i secundàries que ens ofereix el Museu Arqueològic són úniques a Catalunya i ens permeten treballar l’època amb més exhaustibitat.

Classifica i ordena l’evolució

Busca en les maletes del Paleolític, el Neolític i els Metalls aquelles noves eines que van servir per evolucionar!

Activitat adaptada a la ESO

Interactua i descobreix. Treballa el pensament significatiu: investiga, ordena i treu conclusions amb el teu grup

Un museu arqueològic!

Endinsa’t en un dels museus arqueològics de Catalunya que compten amb una col·lecció tant àmplia i reconeguda al llarg del país. 

QUÈ HEM DE SABER?

 INCLOU LAVABOS
  ENS ALLIBEREM DE LA MOTXILLA

ASPECTES PREVIS A L'ACTIVITAT

Recomanem aquesta activitat per alumnat de primer cicle de secundària que hagi treballat o esitgui treballant la temàtica de prehistòria a l’aula.


MÉS INFORMACIÓ

Visita la pàgina web del Museu 


Apunta’t a la nostre newsletter i visualitza les nostres ofertes escolars

SUBSCRIURE'S

COMENÇA A RESERVAR LA TEVA ACTIVITAT

Si necessites més detalls, escriu-nos a participa@anseducacio.cat
o truca’ns al (+34) 622 105 ¡834

*Atencio segons els horaris establerts

RESERVA

LLOC DE TROBADA

Raval Santa Anna, 59. 43201, Reus.


AMB EL SUPORT DE


COMPARTEIX

FAQs

Hem establert el següent document on s’especifiquen totes les mesures relatives a la situació de pandèmia. 

Hem elaborat un sistema de preus sostenible i raonable centrat en amortitzar la inversió i l’ús de material adaptat que s’utilitza durant l’activitat. Tanmateix es valora la remuneració del professional de l’educació que realitza l’activitat.

Preferiblement demanem que ompliu el formulari que hi ha més a munt amb totes les dades i tots els dubtes. Recomanem molt que sigueu flexibles amb les dates, proposant-ne entre dues i tres dates alternatives. Així hi haurà més possibilitat de trobar un espai.

És molt recomanable per trobar una data desitjada.

Estem a la vostra disposició per ajudar-vos amb la planificació de la sortida, fer-vos recomanacions i fins i tot adaptar-la mínimament al que necessiteu.

Una vegada finalitzada l’activitat es realitzarà el pagament mitjançant una factura. Recomanem l’enviament de les dades fiscals del centre quan s’hagi contractat l’activitat.

Si, però estarà subjecte a unes condicions prèvies que l’empresa informarà als contractants. Per causes relacionades amb COVID-19 i derivats, la cancel·lació serà gratuïta sempre que les autoritats competents ho decretin o bé que el Centre Educatiu ho esgrimeixi a través d’un comunicat.

Si, sempre amb tres mesos d’antelació. Si hi ha canvis més abruptes per causes meteorològiques o crisis sanitàries s’arribarà a un acord entre els professional sobre el canvi de data o la cancel·lació.

Ans Educació es una empresa de professionals de l’educació (mestres, professors titulats, etc.) que han triat oferir-la des d’un indret diferent. Per tal motiu demanem respecte, compromís i professionalitat per part dels contractants.

Perquè sabem que t'agrada la història

ACTIVITATS RELACIONADES

La Gimcana Modernista de Reus

Descobrirem els secrets del Modernisme a través de la participació i l’observació dels…

L’edat Moderna a Reus

En viu: l'ascens i la caigua de la Noblesa a través de l'edat Moderna. Entrada al Palau…

Bruixes a Reus

Coneix la vila medieval a través de la història d'un caçador de bruixes que va arribar a…

TOTES LES ACTIVITATS