DESCRIPCIÓ 

Vine a la Catedral Habitada!

Activitat per descobrir la Tarragona medieval a través d’un recorregut dinamitzat dins el seu casc antic i un joc dins la Catedral on posaràs a prova el pensament significatiu!

Acosta’t a descobrir el passat medieval de Tarragona a través dels seus personatges i símbols més reconeguts a través d’una activitat plena de proves que et permetran conèixer aquells espais que van ser cabdals en la formació de l’actual ciutat. 

L’activitat ha estat dissenyada per professorat i historiadores amb formació de Medieval i adaptada a cada cicle educatiu per tal d’oferir una experiència entretinguda, participativa i enriquidora sota els paràmetres d’una educació inclusiva i curricular.

CICLE SUPERIOR  EDUCACIÓ SECUNDÀRIA


CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

 • Activitat de 3h de duració
 • Opció de fer només la part urbana
 • Recorregut per la Part Alta
 • Treball en petits grups
 • Presència de material i rèpliques de l’època

PREU


OBJECTIUS PEDAGÒGICS

 • Utilització de fonts històriques primàries i secundàries
 • Incentivació del pensament significatiu a través de les proves proposades
 • Vinculació de l’activitat amb el projecte curricular (accedir al quadre competencial)
 • Fer èmfasis dels canvis i continuïtats en el temps
 • Anàlisis de causes i conseqüències
 • Valorar el llegat del nostre patrimoni cultural

LA TEVA VISITA PAS A PAS

L’activitat es divideix en dues parts: un recorregut dinamitzat pel pla urbà i una visita a la Catedral de Tarragona.

El recorregut urbà dinamitzat es centra en treballar amb tot el grup les característiques socials, històriques i urbanístiques de la Tarragona Medieval a través de diferents parades pel casc antic on descobrirem personatges, mercats i símbols de la ciutat. Cada una de les parades tindrà una prova a desenvolupar en relació amb el contingut explicatiu que oferirem. L’activitat s’acompanya de mapes adaptats i material de rèplica per tal de conèixer amb més precisió aquella època.

Dins la Catedral posarem a prova el pensament significatiu de l’alumat, treballant en grups diferents parts del recinte: entre elles hi haurà un especial èmfasi a entendre com l’espai de la Catedral era un indret ampli, utilitzat com a centre social de la ciutat i molt mòbil: on tot el que trobem avui en dia té un sentit i una diferència amb el passat. Diferents proves i un plànol ajudaran a l’alumnat a descobrir per si mateixos el passat de la Catedral de Tarragona.

L’activitat compta amb un dossier pedagògic per a Secundària que serveix per completar-lo amb el temari curricular: on la part general treballada als llibres, s’aplica a la part local de Tarragona. Aquest ha estat dissenyat per professorat d’Història de secundària titulat.

Tot preparat!

  3H DE DURACIÓ
  INCLOU TEMPS PER A ESMORZAR I LAVABO
  DOS GRUPS SIMULTÀNIS
  UNA EDUCADORA PER CADA GRUP


Estem aquí per ajudar-te. Si tens algun dubte sobre l’activitat, escriu-nos al nostre formulari!

ESCRIU-NOS

ELS DETALLS DE LA VIDA MEDIEVAL

Tarragona, el nostre passat!

Descobreix com el poblament de la ciutat va estructurar part de l’actual vida urbana de la ciutat i va regular la vida de la zona.

Les fonts històriques al teu abast

Treballa amb elements reals o de rèplica per donar més valora a tot allò que visites dins i fora de la Catedral. 

Interactúa i descobreix!

Fes que el teu alumnatt treballi a través del pensament significatiu: investiga, ordena i treu conclusions.

Un treball molt elaborat

Hem posat part de la nostra experiència en història  com a professors per dissenyar una activitat que vol ajudar-te en el teu dia a dia curricular. 

QUÈ HEM DE SABER?

 INCLOU LAVABOS EN DIFERENTS A LA CATEDRAL
 ANEM PER LA PART ALTA DE TGN
 PARCS I PLACES PER DINAR A LA VORA

ASPECTES PREVIS A L'ACTIVITAT

Aquesta activitat inclou un dossier pedagògic per a treballar prèviament i/o posteriorment a l’aula, preparat pel nostre equip pedagògic


MÉS INFORMACIÓ

Visita la pàgina web del Parc  


Apunta’t a la nostre newsletter i visualitza les nostres ofertes escolars

SUBSCRIURE'S

COMENÇA A RESERVAR LA TEVA ACTIVITAT

Si necessites més detalls, escriu-nos a participa@anseducacio.cat
o truca’ns al (+34) 622 105 ¡834

*Atencio segons els horaris establerts

RESERVA

LLOC DE TROBADA

Pla de la Seu, Tarragona


AMB EL SUPORT DE


COMPARTEIX

FAQs

Hem establert el següent document on s’especifiquen totes les mesures relatives a la situació de pandèmia. 

Hem elaborat un sistema de preus sostenible i raonable centrat en amortitzar la inversió i l’ús de material adaptat que s’utilitza durant l’activitat. Tanmateix es valora la remuneració del professional de l’educació que realitza l’activitat.

Preferiblement demanem que ompliu el formulari que hi ha més a munt amb totes les dades i tots els dubtes. Recomanem molt que sigueu flexibles amb les dates, proposant-ne entre dues i tres dates alternatives. Així hi haurà més possibilitat de trobar un espai.

És molt recomanable per trobar una data desitjada.

Estem a la vostra disposició per ajudar-vos amb la planificació de la sortida, fer-vos recomanacions i fins i tot adaptar-la mínimament al que necessiteu.

Una vegada finalitzada l’activitat es realitzarà el pagament mitjançant una factura. Recomanem l’enviament de les dades fiscals del centre quan s’hagi contractat l’activitat.

Si, però estarà subjecte a unes condicions prèvies que l’empresa informarà als contractants. Per causes relacionades amb COVID-19 i derivats, la cancel·lació serà gratuïta sempre que les autoritats competents ho decretin o bé que el Centre Educatiu ho esgrimeixi a través d’un comunicat.

Si, sempre amb tres mesos d’antelació. Si hi ha canvi més abrupte per causes meteorològiques o crisis sanitàries s’arribarà a un acord entre els professional sobre el canvi de data o la cancel·lació.

Ans Educació es una empresa de professionals de l’educació (mestres, professors titulats, etc.) que han triat oferir-la des d’un indret diferent. Per tal motiu demanem respecte, compromís i professionalitat per part dels contractants.

Perquè sabem que t'agrada explorar

ACTIVITATS RELACIONADES

El Reus Medieval

 Consulta els protocols COVID-19  DESCRIPCIÓConeix…

El Montblanc Medieval

Visita la ciutat medieval a través del seu Museu i els seus edificis i personatges més…

Bruixes a Reus

Coneix la vila medieval a través de la història d'un caçador de bruixes que va arribar a…

TOTES LES ACTIVITATS