Mou-te per la prehistòria!

DESCRIPCIÓ

Belluga't per aquelles coves de la prehistòria on va aparèixer l'art rupestre

Viu en l’habitat d’una cova de la Prehistòria i participa en els seus rituals i les seves danses tribals; utilitza les eines de l’època i expressa la teva plasticitat descobrint les tècniques de l’art rupestre.

Tot això en l’activitat més prehistórica que mai hagis vist! Al Museu de Montblanc et trobaràs a dins de les coves de la prehistòria, gràcies a les reproduccions exactes que mostren tot aquell art rupestre trobat al sud de Catalunya.

Planifica la teva excursió d’un dia a Montblanc, on realitzarem el nostre viatge al món de la prehistòria a través de diferents dinàmiques pedagògiques on podrem utilitzar les eines de l’època construïdes amb materials i tècniques prehistòriques -gràcies del treball de diferents especialistes en el món rupestre-. També hem preparat diferents recorreguts adaptats a cada nivell escolar per a que estigueu còmodes i podeu descobrir àmpliament el món de la Prehistòria amb el vostre alumnat.


CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

 • Un matí de duració
 • Aplicable combinació "Els Jocs de la Prehistòria"
 • Apte per a infants amb dificultats de mobilitat
 • Lavabos inclosos al Museu


PREU

6€ / alumne
*inclou visita i materials

OBJECTIUS PEDAGÒGICS

 • Aprendre com era l'art durant la prehistòria
 • Conèixer com l'art i les tècniques ens han permès evolucionar
 • Descobrir el passat a través de la vestimenta i els jocs
 • Treballar el concepte d'evolució humana
 • Situar i entendre les característiques dels jaciments d'art rupedres de Catalunya


LA TEVA VISITA PAS A PAS

L’activitat es divideix en dues parts ben diferenciades i que es complementen l’una amb l’altre.

Com s’ho van fer els essers humans per a evolucionar?

Per tal d’esbrinar-ho, presentarem al llarg d’un recorregut una sèrie d’elements de la prehistòria que van ser capdals per a evolucionar; entre ells els bifaços, l’aparició del blat o la domesticació dels animals. Poc a poc i linealment, anirem construint aquesta evolució a través del context climàtic i social i amb l’ajuda d’elements sorpresa que apareixeran i que ens ajudaran a comprendre millor aquesta època.

Prehistòria Plot!

Dinàmica i entretinguda. El nostre objectiu serà construir una imatge de la prehistòria a través de tot el material i contingut museogràfic que ens aporta el Museu de Montblanc. Per descomptat l’alumnat disposarà de diferents eines i recursos per a seleccionar tot aquells elements adequats per a cada situació. El treball de l’art a través de la música i la pintura; la vestimenta, l’espiritualitat i la societat seran fonamentals per a escenificar unes escenes del món de la prehistòria. Una vegada superada la prova, realitzarem un taller d’art rupestre llevantí amb tècniques i mètodes de l`època.

Tot preparat!

  3H DE DURACIÓ
  INCLOU TEMPS PER A ESMORZAR I LAVABO
  FINS A CINC LÍNIES ALHORA
  UNA EDUCADORA PER CADA GRUP


Estem aquí per ajudar-te. Si tens algun dubte sobre l’activitat, escriu-nos al nostre formulari!

ESCRIU-NOS

ESTEM PREPARATS!

Gaudiu d’una ambientació total

En un sol espai et presentem totes aquelles coves on s’han fet troballes d’expressions artístiques de la prehistòria al sud de Catalunya.

Som Patrimoni Mundial

Les pintures han estat declarades úniques al món i estan sota constant estudi i protecció per la UNESCO i el Departament de Cultura del nostre país.

Participa en dinàmiques vivencials

Hem creat material pedagògic i unes dinàmiques molt adaptades a cada nivell per a entendre el món de la prehistòria a través de la participació activa.

Pertanyem a un equip preparat i assessorat!

Som historiadors/es i grups d’experts associats a la paleontologia i l’arqueologia ens han assessorat per dur a terme aquesta activitat sobre la prehistòria.


QUÈ HEM DE SABER?

 INCLOU LAVABOS EN DIFERENTS LLOCS DEL MUSEU
  INDRETS I PARCS PER DINAR
  ENS ALLIBEREM DE LA MOTXILLA
   OPCIÓ DE TARDA A MONTBLANC

ASPECTES PREVIS A L'ACTIVITAT

Aquesta activitat inclou un dossier pedagògic per a treballar prèviament i/o posteriorment a l’aula, dissenyat pel Museu de la Conca de Barberà amb l’ajuda d’experts amb la matèria.

La proposta inclou diferents explicacions, grafisme i exercicis que ens ajudaran a complementar el temari i la sortida.


MÉS INFORMACIÓ

Visita la pàgina web del Museu 

Carta de Benvinguda de la direcció 


Apunta’t a la nostre newsletter i visualitza les nostres ofertes escolars

SUBSCRIURE'S

COMENÇA A RESERVAR LA TEVA ACTIVITAT

Si necessites més detalls, escriu-nos a participa@anseducacio.cat
o truca’ns al (+34) 622 105 ¡834

*Atencio segons els horaris establerts

RESERVA

LLOC DE TROBADA

Carrer de la Pedrera 2, 43400 Montblanc (Tarragona)


AMB EL SUPORT DE


COMPARTEIX

FAQs

Hem establert el següent document on s’especifiquen totes les mesures relatives a la situació de pandèmia. 

Hem elaborat un sistema de preus sostenible i raonable centrat en amortitzar la inversió i l’ús de material adaptat que s’utilitza durant l’activitat. Tanmateix es valora la remuneració del professional de l’educació que realitza l’activitat.

Preferiblement demanem que ompliu el formulari que hi ha més a munt amb totes les dades i tots els dubtes. Recomanem molt que sigueu flexibles amb les dates, proposant-ne entre dues i tres dates alternatives. Així hi haurà més possibilitat de trobar un espai.

És molt recomanable per trobar una data desitjada.

Estem a la vostra disposició per ajudar-vos amb la planificació de la sortida, fer-vos recomanacions i fins i tot adaptar-la mínimament al que necessiteu.

Una vegada finalitzada l’activitat es realitzarà el pagament mitjançant una factura. Recomanem l’enviament de les dades fiscals del centre quan s’hagi contractat l’activitat.

Si, però estarà subjecte a unes condicions prèvies que l’empresa informarà als contractants. Per causes relacionades amb COVID-19 i derivats, la cancel·lació serà gratuïta sempre que les autoritats competents ho decretin o bé que el Centre Educatiu ho esgrimeixi a través d’un comunicat.

Si, sempre amb tres mesos d’antelació. Si hi ha canvis més abruptes per causes meteorològiques o crisis sanitàries s’arribarà a un acord entre els professional sobre el canvi de data o la cancel·lació.

Ans Educació es una empresa de professionals de l’educació (mestres, professors titulats, etc.) que han triat oferir-la des d’un indret diferent. Per tal motiu demanem respecte, compromís i professionalitat per part dels contractants.

Perquè sabem que t'agrada la història

ACTIVITATS RELACIONADES

La Tàrraco Romana en Gimcana

La vida, la societat i els jocs dels romans en viu. Una manera de conèixer, participant.

L’explorador del Parc Samà

Activitat dirigida per alumnat INF + CI on inicien una aventura en busca d'aquells animals i plantes més desconeguts,

L’edat Moderna a Reus

En viu: l'ascens i la caigua de la Noblesa a través de l'edat Moderna. Entrada al Palau…

TOTES LES ACTIVITATS

Fem Safareig als RentadorsSi tens qualsevol dubte sobre l’activitat, clica aquí, omple el formulari. i et respondrem de seguida!

ESCRIU-NOS

DESCRIPCIÓ

Educació des d'una mirada feminista

Activitat teatralitzada que s’endinsa en l’espai dels rentadors del Carme, un espai museïtzat on l’alumnat podrà descobrir com era la vida dels nens de la seva edat durant la revolució industrial a Reus.

Durant l’activitat, l’alumnat haurà de convertir-se en canalla de fa cent anys, i a través d’una simulació amb vestimenta i material didàctic recreatiu, hauran de viure tal i com feien les nenes i nens  del Reus industrial. Entre les seves tasques hauran de parar taula, anar a treballar a la fàbrica, comprar aliments amb els diners restants del seu sou o bé rentar. Per a treballar-ho correctament, s’han preparat diferents dinàmiques participatives i reflexives que aniran acompanyades de fotografies de l’època i estris que en ajudin a entendre com les dones havien de fer front a unes situacions veritablement complexes i què per desgràcia, encara avui en dia tendim a repetir.

La memòria oral serà un dels punts claus d’aquesta activitat reflexiva a través del suport de veus del passat que ens explicaran com era el dia a dia de les treballadores de les fàbriques i les bugaderes dels rentadors.

Aquesta activitat gira en torn a un programa pedagògic coeducatiu que busca formar a l’alumnat des d’una visió feminista, transmeten els valors de participació i col·laboració dins de les dinàmiques i reflexions plantejades.

Dos versions: 6 a 9 anys i de 10 a 12 anys


CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

 • 1.30h
 • Dossier previ
 • Lavabos


PREU

85 €* / classe
*inclou visita i materials
*75€ grups bombolla acreditats

OBJECTIUS PEDAGÒGICS

 • Comparar i reflexionar sobre períodes històrics diferents trobant similituds i diferencies, creant actituds i responsabilitats de cara al seu futur.
 • Treballar la memòria oral dels nostres avantpassats.
 • Observar, definir i aprendre a respectar el nostre patrimoni material i immaterial.
 • Participar, col·laborar i reflexionar en grup.
 • Ajudar a desenvolupar accions motrius a través del joc.
 • Desenvolupar un mirada crítica i reflexiva des d’una visió feminista a través del llenguatge oral i l’expressivitat de les formes i els actes.
 • Podeu consultar els diferents recursos competencials dels àmbits curriculars al web.

COMENÇA A RESERVAR LA TEVA ACTIVITAT

Si necessites més detalls, escriu-nos a participa@anseducacio.cat
o truca’ns al (+34) 622 105 ¡834

*Atencio segons els horaris establerts

RESERVA

LLOC DE TROBADA


Plaça de la Patacada 9, 43201 Reus 


AMB EL SUPORT DE

COMPARTEIX

Perquè sabem que t'agrada la història

ACTIVITATS RELACIONADES

La Tàrraco Romana en Gimcana

La vida, la societat i els jocs dels romans en viu. Una manera de conèixer, participant.

La Gimcana Modernista de Reus

Descobrirem els secrets del Modernisme a través de la participació i l’observació dels…

L’edat Moderna a Reus

En viu: l'ascens i la caigua de la Noblesa a través de l'edat Moderna. Entrada al Palau…

TOTES LES ACTIVITATS

Riudoms. La infantesa de Gaudí

DESCRIPCIÓ

Descobreix els primers estímuls que van inspirar al geni

Activitat escolar que mostra els primers estímuls d’Antoni Gaudí a través d’una visita als seus orígens: Riudoms. Envoltat d’un entorn rural, natural i del taller de caldereria del seu pare, realitzarem una dinàmica a la casa pairal de la seva família que ens permetrà descobrir perquè es va convertir en l’arquitecte que va ser.

Descobreix més avall totes les dinàmiques que hi ha preparades per a Primària.


CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

 • Sortida d'un dia
 • Visita a la casa pairal d'Antoni Gaudí
 • Visita dinamitzada amb vestimenta i objectes + taller
 • Participativa, rigurosa i reflexiva
 • Lavabos inclosos


PREU

5 € / alumne
*inclou visita i materials

OBJECTIUS PEDAGÒGICS

 • Descobrir les condicions socials i tecnològiques del món rural
 • Conèixer els principals edificis gaudinians i la relació amb la seva infantesa
 • Descobrir les característiques de l'art de Gaudí a través del seu primer entorn
 • (CS) Treballar la societat del segle XIX a través de la mirada de l'arquitecte: burgesos i vilatans
 • (CS) Situar i entendre la importància de Gaudí en l'arquitectura actual


LA TEVA VISITA PAS A PAS

L’activitat es divideix en tres parts ben diferenciades i que es complementen l’una amb l’altra.

Dinàmica d’evolució. Series capaç d’adaptar-te a l’entorn rural d’Antoni Gaudí?

Hem construït una dinàmica adaptada al context social de la casa on descobrirem els aliments de l’època, l’equipament quotidià que disposava una casa – amb les seves limitacions- i on us farem sentir com a autèntics Gaudí en miniatura. Disposats a tot?

El taller d’Arquitectura de Gaudí! Dinàmica i entretinguda.

El nostre objectiu serà construir un element natural de l’arquitectura d’Antoni Gaudí a través de diferents ítems pedagògics: mentre que els mes petits utilitzaran els colors i la imaginació; posarem a prova als més grans a través d’una prova de construcció d’enginy i percepció.

Els Jocs del Gaudí (A) Creus que hi ha molta diferència entre els teus jocs i els del famós arquitecte?

Vine i atreveix-te a jugar als jocs de la fira de Sant Llorenç del 1860! Descobriràs com jugaven els infants fa 150 anys. Aprendràs a manipular els seus estris de fusta i cordes tal i com ho feien els més petits.

Tot preparat!

  3H DE DURACIÓ
  INCLOU TEMPS PER A ESMORZAR I LAVABO
  FINS A CINC LÍNIES ALHORA
  UNA EDUCADORA D'ANS PER CADA GRUP


Estem aquí per ajudar-te. Si tens algun dubte sobre l’activitat, escriu-nos al nostre formulari!

ESCRIU-NOS

ESTEM PREPARATS!

Retorna als orígens

Retroba’t amb els primers estímuls de Gaudí: la natura i el món rural que van forjar la seva arquitectura.

Participa en dinàmiques vivencials

Hem creat material pedagògic i unes dinàmiques molt adaptades a cada nivell per a entendre el món de la prehistòria a través de la participació activa.

Espai per dinar, lavabos i parking

Gaudí Riudoms disposa de totes les comoditats per vosaltres. Podreu aparcar l’autobús al voltant de la casa i tenir un indret còmode, preparat i espaiós per dinar.

Som experts en Gaudí

Portem anys dissenyant i aplicant dinàmiques per a centres educatius i families sobre els origens i l’obra de l’arquitecte riudomenc.


QUÈ HEM DE SABER?

 INCLOU LAVABOS
  DINAR A LA PLAÇA DE L’ARBRE
  ENS ALLIBEREM DE LA MOTXILLA

QUÈ PUC FER A LA TARDA?

L’ajuntament de Riudoms us ofereix una ruta autònoma per aquells indrets on passejava Antoni Gaudí de petit. L’activitat es complementària a l’activitat i visualitzareu tots aquells aspectes de la natura, el volum, el trencadís i la forma que va treballar l’arquitecte a les seves obres. 


MÉS INFORMACIÓ

Inspira’t abans de venir 

Visita la pàgina web de Turisme Riudoms 


Apunta’t a la nostre newsletter i visualitza les nostres ofertes escolars

SUBSCRIURE'S

COMENÇA A RESERVAR LA TEVA ACTIVITAT

Si necessites més detalls, escriu-nos a participa@anseducacio.cat
o truca’ns al (+34) 622 105 ¡834

*Atencio segons els horaris establerts

RESERVA

LLOC DE TROBADA

Raval de Sant Francesc 20, 43330 Riudoms (Tarragona)


AMB EL SUPORT DE

COMPARTEIX

FAQs

Hem establert el següent document on s’especifiquen totes les mesures relatives a la situació de pandèmia. 

Hem elaborat un sistema de preus sostenible i raonable centrat en amortitzar la inversió i l’ús de material adaptat que s’utilitza durant l’activitat. Tanmateix es valora la remuneració del professional de l’educació que realitza l’activitat.

Preferiblement demanem que ompliu el formulari que hi ha més a munt amb totes les dades i tots els dubtes. Recomanem molt que sigueu flexibles amb les dates, proposant-ne entre dues i tres dates alternatives. Així hi haurà més possibilitat de trobar un espai.

És molt recomanable per trobar una data desitjada.

Estem a la vostra disposició per ajudar-vos amb la planificació de la sortida, fer-vos recomanacions i fins i tot adaptar-la mínimament al que necessiteu.

Una vegada finalitzada l’activitat es realitzarà el pagament mitjançant una factura. Recomanem l’enviament de les dades fiscals del centre quan s’hagi contractat l’activitat.

Si, però estarà subjecte a unes condicions prèvies que l’empresa informarà als contractants. Per causes relacionades amb COVID-19 i derivats, la cancel·lació serà gratuïta sempre que les autoritats competents ho decretin o bé que el Centre Educatiu ho esgrimeixi a través d’un comunicat.

Si, sempre amb tres mesos d’antelació. Si hi ha canvis més abruptes per causes meteorològiques o crisis sanitàries s’arribarà a un acord entre els professional sobre el canvi de data o la cancel·lació.

Ans Educació es una empresa de professionals de l’educació (mestres, professors titulats, etc.) que han triat oferir-la des d’un indret diferent. Per tal motiu demanem respecte, compromís i professionalitat per part dels contractants.

Perquè sabem que t'agrada la història

ACTIVITATS RELACIONADES

Mou-te per la prehistòria!

Viu la prehistòria a través de les pintures rupestres del CIAR de Montblanc. Una…

La Gimcana Modernista de Reus

Descobrirem els secrets del Modernisme a través de la participació i l’observació dels…

El Montblanc Medieval

Visita la ciutat medieval a través del seu Museu i els seus edificis i personatges més…

TOTES LES ACTIVITATS

Bruixes a Reus

DESCRIPCIÓ

Una història que no t'explicaran els llibres

Ruta pels carrers medievals de la ciutat que ens explica l’arribada de Joan Malet -caçador de bruixes- a la vila de Reus, l’any 1548. Segons la documentació el caçador va acusar a unes dones de Reus de bruixeria, de les quals mai no s’en va saber res més. Repassarem aquesta història, de manera amena i rigorosa, mentre descobrim aquells espais urbans que havien marcat la vila abans i durant la història: la seva muralla, l’església, el seu castell, etc.

La ruta també incorpora una visió de la societat, vestimenta de l’època i els episodis de pesta més famosos.


CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

 • 1.30h
 • Ruta amb una història real inclosa
 • Utilització de material i vestimenta d'època medieval (recreada)
 • Apte per a infants amb dificultats de mobilitat
 • Lavabos propers


PREU

85 € / classe
*inclou materials

OBJECTIUS PEDAGÒGICS

 • Treball de la coeducació a través d’una història atractiva i intrigant
 • Complementar l’educació formal treballant sobre competències curriculars
 • Reforçar el vincle entre l’usuari i la comunitat/poble
 • Mostrar els espais Reus medieval i la vida quotidiana dels reusencs del moment a través de dinàmiques participatives
 • Crear opinions i fomentar els valors de l’alumnat

COMENÇA A RESERVAR LA TEVA ACTIVITAT

Si necessites més detalls, escriu-nos a participa@anseducacio.cat
o truca’ns al (+34) 622 105 ¡834

*Atencio segons els horaris establerts

RESERVA

Carrer de la Font s/n. 43201 Reus 


AMB EL SUPORT DE

Regidoria d’Ensenyament de Reus

COMPARTEIX

Perquè sabem que t'agrada la història

ACTIVITATS RELACIONADES

La Tàrraco Romana en Gimcana

La vida, la societat i els jocs dels romans en viu. Una manera de conèixer, participant.

L’edat Moderna a Reus

En viu: l'ascens i la caigua de la Noblesa a través de l'edat Moderna. Entrada al Palau…

El Montblanc Medieval

Visita la ciutat medieval a través del seu Museu i els seus edificis i personatges més…

TOTES LES ACTIVITATS

El Montblanc Medieval

DESCRIPCIÓ

Sortida Escolar a un món medieval ple d'històries!

Activitat d’un día i en català basada en sistema de role-playing a través d’una visita al Museu Comarcal de la Conca i l’ambient dels carrers medievals del Montblanc Medieval.  

L’alumnat serà el protagonista en adquirir rols i actituds de diferents personatges medievals per tal de conèixer i comprendre millor els edificis, els carrers, els escuts i elements de l’època medieval que trobaran. A través d’una activitat participativa i col·laborativa, descobriran els principals atributs de la vila medieval i la seva societat.

Aquesta proposta ha estat dissenyada per professorat i historiadores amb formació de Medieval a través del suport del Museu Comarcal de la Conca de Barberà (MCCB) i ha estat adaptada a cada cicle educatiu per tal d’oferir una experiència entretinguda, participativa i enriquidora sota els paràmetres d’una educació curricular i reflexiva.

Activitat per CM + CS + ESO 


CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

 • Activitat de 3h de duració
 • Inclou recorregut urbà
 • Ens endinsem l’exposició de Medieval del Museu
 • Presència de material i rèpliques de l’època


PREU

6€ / alumne
*inclou visita i materials

OBJECTIUS PEDAGÒGICS

 • Treball transversal: des de la llengua, l’art i els valors
 • Utilització de fonts històriques primàries i secundàries
 • Vinculació de l’activitat amb el projecte curricular (accedir al quadre competencial)
 • Fer èmfasis dels canvis i continuïtats en el temps
 • Anàlisis de causes i conseqüències
 • Valorar el llegat del nostre patrimoni cultural


LA TEVA VISITA PAS A PAS

Trobaràs una visita dinamitzada al Museu i a la trama urbana de Montblanc.

L’activitat del Museu ens endinsa a l’exposició de Medieval on trobarem objectes de la vida quotidiana de Montblanc, amb les quals farem un seguit de proves. Així doncs, donarem vida a la sala a través de l’escriptura, l’art i els seus escuts i símbols. Mai una exposició ha sigut tant interactiva!

Per altre banda, el recorregut urbà es centra en descobrir els edificis i els espais medievals de la vida a través dels seus personatges. Cada un dels espais (muralles, castell o esglésies) tenir un personatge referent associat sobre el/la qual treballarem i desenvoluparem la nostra activitat. Ens espera vestimenta, materials de rèplica, dinàmiques participatives i sobretot una competició en grup molt atractiva que ens farà estar atentes a tot!

L’activitat es desenvolupa a través de la participació del grup/classe dividit en diferents i petits grups de treball, on cadascú haurà de resoldre les proves plantejades amb els recursos aportats.

Tot preparat!

  3H DE DURACIÓ
  INCLOU TEMPS PER A ESMORZAR I LAVABO
  RECORREGUTS DIFERENTS
  UNA EDUCADORA PER CADA GRUP


Estem aquí per ajudar-te. Si tens algun dubte sobre l’activitat, escriu-nos al nostre formulari!

ESCRIU-NOS

ESTEM PREPARATS!

Dissenya com feien al selge XV!

Fes servir la teva part més creativa per entendre els escuts d’època medieval que hi ha al Museu de Montblanc.

Practica la cal·ligrafia medieval

Treballa les lletres i els suports d’època medieval amb el teu alumnat a través de dinàmiques participatives. 

Visita el Patrimoni del s.XIV

Treballa la funció dels espais com a centres religiosos i socials de la societat medieval. 

Un Museu molt preparat!

La Renovació del MCCB aporta frescor a una exposició creada per a que els centres educatius en facin ús!


QUÈ HEM DE SABER?

 INCLOU LAVABOS EN DIFERENTS LLOCS DEL MUSEU
  INDRETS I PLACES PER DINAR
  ENS ALLIBEREM DE LA MOTXILLA
   OPCIÓ DE TARDA A MONTBLANC

QUÈ PUC FER A LA TARDA?

Aquesta activitat compta amb la organització del MCCB que posa a disposició activitats alternes durant la tarda.


MÉS INFORMACIÓ

Visita la pàgina web del Museu 

Carta de Benvinguda de la direcció 


Apunta’t a la nostre newsletter i visualitza les nostres ofertes escolars

SUBSCRIURE'S

COMENÇA A RESERVAR LA TEVA ACTIVITAT

Si necessites més detalls, escriu-nos a participa@anseducacio.cat
o truca’ns al (+34) 622 105 ¡834

*Atencio segons els horaris establerts

RESERVA

LLOC DE TROBADA

Carrer dels Josa 6, 43400 Montblanc (Tarragona)


AMB EL SUPORT DE


COMPARTEIX

FAQs

Hem establert el següent document on s’especifiquen totes les mesures relatives a la situació de pandèmia. 

Hem elaborat un sistema de preus sostenible i raonable centrat en amortitzar la inversió i l’ús de material adaptat que s’utilitza durant l’activitat. Tanmateix es valora la remuneració del professional de l’educació que realitza l’activitat.

Preferiblement demanem que ompliu el formulari que hi ha més a munt amb totes les dades i tots els dubtes. Recomanem molt que sigueu flexibles amb les dates, proposant-ne entre dues i tres dates alternatives. Així hi haurà més possibilitat de trobar un espai.

És molt recomanable per trobar una data desitjada.

Estem a la vostra disposició per ajudar-vos amb la planificació de la sortida, fer-vos recomanacions i fins i tot adaptar-la mínimament al que necessiteu.

Una vegada finalitzada l’activitat es realitzarà el pagament mitjançant una factura. Recomanem l’enviament de les dades fiscals del centre quan s’hagi contractat l’activitat.

Si, però estarà subjecte a unes condicions prèvies que l’empresa informarà als contractants. Per causes relacionades amb COVID-19 i derivats, la cancel·lació serà gratuïta sempre que les autoritats competents ho decretin o bé que el Centre Educatiu ho esgrimeixi a través d’un comunicat.

Si, sempre amb tres mesos d’antelació. Si hi ha canvis més abruptes per causes meteorològiques o crisis sanitàries s’arribarà a un acord entre els professional sobre el canvi de data o la cancel·lació.

Ans Educació es una empresa de professionals de l’educació (mestres, professors titulats, etc.) que han triat oferir-la des d’un indret diferent. Per tal motiu demanem respecte, compromís i professionalitat per part dels contractants.

Perquè sabem que t'agrada la història

ACTIVITATS RELACIONADES

La Tàrraco Romana en Gimcana

La vida, la societat i els jocs dels romans en viu. Una manera de conèixer, participant.

El Reus Medieval

Coneix l'origen de Reus i participa en els seus primers anys de vida de la vila medieval.…

TOTES LES ACTIVITATS

La Tàrraco Romana en Gimcana

DESCRIPCIÓ

Fes-te expert en la Tarragona romana!

Descobreix com era la vida a l’antiga Tarragona a través d’un sistema de competició i participació que t’endinsa en els grans edificis romans. L’objectiu es fer-te partícep de la vida social i cultural de l’Imperi. Hauràs de superar proves, participar en jocs, treballar amb rèpliques i sobretot, comportar-te com un romà més.

Amb la teva classe formareu un grup especialitzat en època romana i descobrireu carrer a carrer els detalls de l’antiga Tàrraco endinsant-vos en els seus edificis lúdics, militars i passejant pels indrets de la polítics romana. Tindreu a disposició vostre un educadora experta en educació i història per a què us resolgui totes les qüestions sobre l’època romana. 

Activitat realitzada a través del currículum escolar del Departament d’Educació. 

Recomanada per CI + CM + CS


CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

 • Sortida d'un dia
 • Visita en forma de Gimcana.
 • Descobreix 4 monuments romans.
 • El món dels jocs romans, la vida a la ciutat i la seva construcció.
 • Participativa, rigurosa i reflexiva.
 • Lavabos inclosos als monuments


PREU

6 € / alumne
*inclou visita i materials

OBJECTIUS PEDAGÒGICS

 • Descobrir els trets fonamentals de la societat romana
 • Conèixer els principals edificis lúdics que hi havia a les ciutats
 • Descobrir les característiques de l'art d'edat antiga
 • Treballar el món romà des de dins: a través de la participiació i ressolució de problemes en grup
 • Situar i entendre la importància estratègica d'una ciutat romana v.s camp


LA TEVA VISITA PAS A PAS

Aquesta vegada us toca ser com els romans!

A l’arribar a la Tarragona romana us trobareu el nostre grup d’educadores per a rebre-us i iniciar l’activitat

Una vegada arribats repartirem els grups en cadascun dels punts a visitar: l’amfiteatre, el fòrum, les muralles i el circ. Recordeu que cada grup tindrà una puntuació que haurà d’anar superant per acabar la gimcana.

Hi haurà proves diferents adaptades a cadascun dels edificis de la Tarragona romana que visitarem on l’educador realitzarà una petita explicació amb material i rèpliques de l’època que ens seran d’ajuda per a resoldre totes les proves.

Una visita especial! Treballarem el món romà des de la quotidianitat a través dels seus personatges; la fundació de la ciutat de la manera més interactiva; el món dels espectacles de primera mà (amb rèpliques de l’època per posar-nos) i no deixarem de banda la llengua dels romans!

Tot preparat!

  3H DE DURACIÓ
  INCLOU TEMPS PER A ESMORZAR I LAVABO
  FINS A CINC LÍNIES ALHORA
  UNA EDUCADORA PER CADA GRUP


Estem aquí per ajudar-te. Si tens algun dubte sobre l’activitat, escriu-nos al nostre formulari!

ESCRIU-NOS

ESTEM PREPARATS!

Gaudeix d’un material únic

Hem preparat repliques de l’època i material adaptat per a que coneguis de primera mà els romans.

Viatge als orígens de Tarragona

Endinsa’t a la ciutat i descobreix els edificis indispensables que van marcar el caràcter de Tarragona i el món romà.

Participa en dinàmiques vivencials

Hem creat material pedagògic i unes dinàmiques molt adaptades a cada nivell per a fer-ns especialistes en la Tarragona Romana a través de la participació activa.

Som un equip preparat i assessorat!

Som historiadors/es i docents titulats que hem creat pedagògicament aquest material curricular


QUÈ HEM DE SABER?

 INCLOU LAVABOS EN DIFERENTS ESPAIS
  INDRETS I PARCS PER DINAR
   DINÀMIQUES PER LA TARDA PREPARADES

ASPECTES PREVIS A L'ACTIVITAT

Recomanem molt treballar els aspectes socials de la vida romana


MÉS INFORMACIÓ

Visualitza aquest documental didàctic sobre Ingenieria Romana 


Apunta’t a la nostre newsletter i visualitza les nostres ofertes escolars

SUBSCRIURE'S

COMENÇA A RESERVAR LA TEVA ACTIVITAT

Si necessites més detalls, escriu-nos a participa@anseducacio.cat
o truca’ns al (+34) 622 105 ¡834

*Atencio segons els horaris establerts

RESERVA

LLOC DE TROBADA

Plaça de la Font, 1. 43000 Tarragona


AMB EL SUPORT DE


COMPARTEIX

FAQs

Hem establert el següent document on s’especifiquen totes les mesures relatives a la situació de pandèmia. 

Hem elaborat un sistema de preus sostenible i raonable centrat en amortitzar la inversió i l’ús de material adaptat que s’utilitza durant l’activitat. Tanmateix es valora la remuneració del professional de l’educació que realitza l’activitat.

Preferiblement demanem que ompliu el formulari que hi ha més a munt amb totes les dades i tots els dubtes. Recomanem molt que sigueu flexibles amb les dates, proposant-ne entre dues i tres dates alternatives. Així hi haurà més possibilitat de trobar un espai.

És molt recomanable per trobar una data desitjada.

Estem a la vostra disposició per ajudar-vos amb la planificació de la sortida, fer-vos recomanacions i fins i tot adaptar-la mínimament al que necessiteu.

Una vegada finalitzada l’activitat es realitzarà el pagament mitjançant una factura. Recomanem l’enviament de les dades fiscals del centre quan s’hagi contractat l’activitat.

Si, però estarà subjecte a unes condicions prèvies que l’empresa informarà als contractants. Per causes relacionades amb COVID-19 i derivats, la cancel·lació serà gratuïta sempre que les autoritats competents ho decretin o bé que el Centre Educatiu ho esgrimeixi a través d’un comunicat.

Si, sempre amb tres mesos d’antelació. Si hi ha canvis més abruptes per causes meteorològiques o crisis sanitàries s’arribarà a un acord entre els professional sobre el canvi de data o la cancel·lació.

Ans Educació es una empresa de professionals de l’educació (mestres, professors titulats, etc.) que han triat oferir-la des d’un indret diferent. Per tal motiu demanem respecte, compromís i professionalitat per part dels contractants.

Perquè sabem que t'agrada la història

ACTIVITATS RELACIONADES

Mou-te per la prehistòria!

Viu la prehistòria a través de les pintures rupestres del CIAR de Montblanc. Una…

La Gimcana Modernista de Reus

Descobrirem els secrets del Modernisme a través de la participació i l’observació dels…

El Montblanc Medieval

Visita la ciutat medieval a través del seu Museu i els seus edificis i personatges més…

TOTES LES ACTIVITATS

Fòssils a Alcover

Un dia ple de fòssils!  

Activitat que compta amb una descoberta del món dels fòssils a través d’un taller i unes dinàmiques adaptades a cada nivell pedagògic. Totes les dinàmiques estan pensades i adaptades al currículum escolar, garantia del Museu d’Alcover.

Els més petits s’endinsaran a la museografia a través del personatge del Peix Pedra, qui els hi oferirà realitzar una descoberta i un taller molt especial. En canvi, els més grans tractaran el món de la paleontologia a través d’una museografia pensada en ells i un taller que resumirà la seva tasca.

Oferim activitats addicionals en relació matí i tarda incloses al mateix preu.

L’activitat garanteix un equip ampli d’educadors qualificats per a la dinàmica del Museu.

 Infantil i Primària. Activitat preparada pedagògicament per a cada un dels nivells.
 Opció d’excursió de tot el dia.
 Apte per a persones amb problemes de mobilitat.
 Lavabos inclosos.

RESERVA


[contact-form-7 id="722" title="RESERVA"]

Informació personalitzada al   605 892 419 

Direcció:
Carrer Costeta 1-3
43460 Alcover
Tarragona


A la Carta

Et dissenyem la teva dinàmica 

Tu tries

Duració
Format
Temàtica
Indret

Què Prefereixes?

Opció 1. Planifica la teva excursió


Si estàs immers en un projecte de classe i necessites fer una sortida a l’exterior i treballar sobre els conceptes d’aula que ajudes a aplicar, et dissenyem la sortida i portem els educadors per a fer-la amb els teus alumnes. Tu tries l’indret, quan la vols fer i el que vols treballar. Amb una consulta per correu t’ho solucionem en uns dies.

Consulta’ns perquè t’ho posem fàcil. Gestionem les teves reserves, creem la dinàmica i l’executem.

PREGUNTA'NS

Opció 2. Creem el teu taller o dinàmica a l'aula


Aplica els conceptes treballats a l’aula durant el projecte/curs a través d’una dinàmica participativa que reuneix totes les característiques que necessites. La dinàmica busca resumir el contingut i aplicar-lo a la participació, al joc i la valoració a través l’alumnat. Pots demanar teatralitzacions, dinàmiques i jocs. Recorda que venim al teu centre escolar.

Consulta’ns perquè t’ho posem fàcil. Creem la dinàmica i l’executem sense haver-te de moure!

PREGUNTA'NS

Opció 3. Activitat de Lleure pel Centre


Adreçat als centres educatius que volen celebrar una festa de final de curs, d’aniversari o bé Jornades Culturals. T’oferim diferents possibilitats per organitzar una jornada de lleure i diversió amb elements del nostre entorn, vestimenta, jocs tradicionals o d’altres adaptats al temari. Tu tries!

També tens l’opció de demanar un disseny personalitzar per al teu centre escolar, amb activitats que reflecteixin la vostra essència i “enganxin” a la participació de l’alumnat.

Consulta’ns ara, ens agradarà conèixer les teves idees.

PREGUNTA'NS

Alguns projectes realitzats

 • L'arquitecte Pere Caselles. Sortida de descoberta adaptada per als mes petits de 3er de Primària per descobrir el Modernisme Reusenc des de l'òptica del seu arquitecte més treballador.
 • El Tresor Valuós del Port. Sortida al port del Serrallo per als infants de p5. L'objectiu: descobrir un tresor a través d'un conte que ofereix contingut pedagògic i valors socials.
 • Els Jocs dels nostres Avis. Projecte amb 2on de primària on els més petits descobrien aquells jocs que realitzaven els infants ara fa 70 anys. El projecte incloïa aquesta sortida i també una part a l'aula on es treballaven conceptes pedagògics que situaven a l'alumnat en el temps i l'espai.

 • TimeLine. Treball a l'aula sobre una línia del temps aplicada als conceptes que treballa cada aula. Hem realitzat a CI, CM i ESO. Totes elles han estat construïdes pedagògicament, adaptades al contingut especificat per les mestres i aplicat en jocs i dinàmiques diferents. Es busca la comprensió, la situació i la participació de l'alumnat.
 • Coeducació 8M. Creació i execució de dinàmiques pedagògiques adaptades a continguts sobre Gènere, història i ciències. Adaptació des de P3 a CS de primària. Treball de contingut local, construcció de fins a 8 dinàmiques diferents.

 • Els Jocs Antics. L'escola demanava per final de curs una dinàmica participativa i activa al centre amb un contingut compatible amb el projecte escolar. Es van realitzar jocs construïts a través d'un personatge teatralitzat que venia de fa 100 anys i explicava aquests jocs als més petits. La dinàmica contenia un contingut temàtic de reflexió i diversió.
 • El món de l'Eduard Toda. Dinàmica participativa per a CI de l'escola amb el nom homònim al personatge reusenc, que descobria els diferents mons que va visitar i les diferents cultures que va aprendre.


La Gimcana Modernista de Reus

DESCRIPCIÓ

Viu el Modernisme de Reus

Ruta en forma de gimcana pel centre de la ciutat, on descobrirem els secrets del Modernisme a través de la participació i l’observació dels edificis més famosos de la ciutat.

Hi haurà un treball específic sobre els artistes modernistes amb obra a Reus, Reus com Domènech i Montaner, i la petjada que hi va deixar Pere Caselles. Així mateix, valorarem les seves inspiracions en l’entorn reusenc a través de dinàmiques participatives i també valorarem la influència de Gaudí en la seva obra.

L’activitat es realitza amb diferents grups de la classe que van per la ciutat (acompanyats per un professor si son petits) en busca de les maletes del temps que hi ha pels edificis modernistes. A través d’un plànol i unes preguntes hauran de resoldre-les quan trobin aquelles maletes amb tot el material de pistes que amaguen. A través del pensament significatiu, l’alumnat haurà de construir la història del modernisme de Reus i relacionar-ho entre totes les proves que haurà completat. Les fonts primàries i secundàries seran claus per a treballar aquesta activitat.


CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

 • Visita en forma de Gimcana.
 • Recorregut cèntric per Reus
 • Material de rèplica per usar
 • Participativa, rigurosa i reflexiva.


PREU

100 € / grup-classe
*inclou visita i materials

OBJECTIUS PEDAGÒGICS

 • Activitat que potència el pensament significatiu a través de la resolució de problemes i el treball en equip.
 • Treballar l’orientació a través del plànol.
 • Descobrir l’art i l’arquitectura a través de diferents conceptes adaptats a cada edat.
 • Fomentar la participació activa a través del joc i l’aprenentatge continuat.
 • Descobrir un època diferent amb material, vestimenta i fotografies.


LA TEVA VISITA PAS A PAS

Col·labora, interactúa i Descobreix en grup

Hem preparat dos recorreguts dinamitzats adaptats a les etapes educatives escolars: mentre els petits disposen d’un recorregut molt tancat, els més grans tenen un camp més àmpli per conèixer i descobrir el Modernisme de Reus.

L’activitat es desenvolupa a través de diferents edificis modernistes de la ciutat, tals com la Casa Navàs o la Casa Rull. Així doncs, cada grup classe es dividrà en diferents subgrups de treball (escollits pels professorat) i aniran a descobrir aquests edificis a través del plànol d’ajuda que els hi oferim.  En cada indrets es trobaran els pilons identificatius de l’activitat i les maletes del temps que ens serviran per descobrir la història social i artística dels edificis. 

A través de les fonts primàries que oferim a l’alumnat, hauran de construir per ells sols la història de la casa, associada al marc artístic i social que l’envolta. En aquest procès hauran de posar a prova el seu grau de col·laboració, ressolució de problemes i observació. 

La Gimcana Modernista busca treballar des d’un model d’aprenentatge per descobriment amb l’objectiu de fomentar l’interès i la participació de l’alumant. Tanmateix, prèviament al cos de l’activitat hi ha dinàmiques més clàssiques per tal d’introduir els temes a desenvolupar durant l’activitat. 

Tot preparat!

  2H DE DURACIÓ
  DIFERENTS GRUPS DE CLASSE
  UNA EDUCADORA PER CADA GRUP-CLASSE


Estem aquí per ajudar-te. Si tens algun dubte sobre l’activitat, escriu-nos al nostre formulari!

ESCRIU-NOS

ESTEM PREPARATS!

Gaudeix d’un material únic

Treballa amb rèpliques de l’època, fet que ajudarà al teu alumnatt a situar millor la cronologia del Modernisme i a interactuar amb les fonts del passat.

Un ventall de fonts històriques

Descobreix el passat modernista de la ciutat gràcies a l’evidència de proves històriques reals que ens mostren els canvis d’abans i ara. 

Participa en dinàmiques vivencials

Hem creat material pedagògic i unes dinàmiques molt adaptades a cada nivell per a fer-nos especialistes en el Modernisme a través de la participació activa.

Som un equip preparat i assessorat!

Som historiadors/es i docents titulats que portem anys treballant conjuntament amb la ciutat de Reus la temàtica històrica del Modernisme i el 1900.


QUÈ HEM DE SABER?

 LAVABOS A PROP DE L'ACTIVITAT
  INDRETS I PARCS PER DINAR
   POSSIBILITAT DE COMBINAR

ASPECTES PREVIS A L'ACTIVITAT

Recomanem molt treballar els aspectes artístics sobre el Modernisme a nivell arquitectònic, pictòric i de la llengua.


MÉS INFORMACIÓ

Indrets del Modernisme de Reus 


Apunta’t a la nostre newsletter i visualitza les nostres ofertes escolars

SUBSCRIURE'S

COMENÇA A RESERVAR LA TEVA ACTIVITAT

Si necessites més detalls, escriu-nos a participa@anseducacio.cat
o truca’ns al (+34) 622 105 ¡834

*Atencio segons els horaris establerts

RESERVA

LLOC DE TROBADA

Plaça Mercadal de Reus. 43201


AMB EL SUPORT DE


COMPARTEIX

FAQs

Hem establert el següent document on s’especifiquen totes les mesures relatives a la situació de pandèmia. 

Hem elaborat un sistema de preus sostenible i raonable centrat en amortitzar la inversió i l’ús de material adaptat que s’utilitza durant l’activitat. Tanmateix es valora la remuneració del professional de l’educació que realitza l’activitat.

Preferiblement demanem que ompliu el formulari que hi ha més a munt amb totes les dades i tots els dubtes. Recomanem molt que sigueu flexibles amb les dates, proposant-ne entre dues i tres dates alternatives. Així hi haurà més possibilitat de trobar un espai.

És molt recomanable per trobar una data desitjada.

Estem a la vostra disposició per ajudar-vos amb la planificació de la sortida, fer-vos recomanacions i fins i tot adaptar-la mínimament al que necessiteu.

Una vegada finalitzada l’activitat es realitzarà el pagament mitjançant una factura. Recomanem l’enviament de les dades fiscals del centre quan s’hagi contractat l’activitat.

Si, però estarà subjecte a unes condicions prèvies que l’empresa informarà als contractants. Per causes relacionades amb COVID-19 i derivats, la cancel·lació serà gratuïta sempre que les autoritats competents ho decretin o bé que el Centre Educatiu ho esgrimeixi a través d’un comunicat.

Si, sempre amb tres mesos d’antelació. Si hi ha canvis més abruptes per causes meteorològiques o crisis sanitàries s’arribarà a un acord entre els professional sobre el canvi de data o la cancel·lació.

Ans Educació es una empresa de professionals de l’educació (mestres, professors titulats, etc.) que han triat oferir-la des d’un indret diferent. Per tal motiu demanem respecte, compromís i professionalitat per part dels contractants.

Perquè sabem que t'agrada la història

ACTIVITATS RELACIONADES

Mou-te per la prehistòria!

Viu la prehistòria a través de les pintures rupestres del CIAR de Montblanc. Una…

L’edat Moderna a Reus

 Consulta els protocols COVID-19…

El Montblanc Medieval

Visita la ciutat medieval a través del seu Museu i els seus edificis i personatges més…

TOTES LES ACTIVITATS

Contes a la Prioral de Reus

DESCRIPCIÓ

Introdueix als més petits al patrimoni

Introducció al temple reusenc per als més petits de la mà d’un conte protagonitzat per una marieta reusenca molt especial, anomenada Marieta Groga, i que s’acaba d’instal·lar a la rosassa de la Prioral. A través de les seves aventures per llocs patrimonials i reconeixibles de la ciutat ens introduirà a conèixer el temple de Sant Pere gràcies als colors de la llum que ens arriba des dels seus vitralls. Aquesta activitat es completa amb un conte dinamitzat i un taller dins de la Prioral sobre els vitralls i els seus colors.

Tanmateix incorpora una visita complementària al Campanar on s’explicarà el conte de les Campanes i la Festa Major.

Cada alumne s’emporta una sorpresa cap a casa.


CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

 • Nivells adaptats: Infantil, Cicle Inicial i 3er de Primària
 • 2.30h de duració
 • Inclou un taller sobre motricitat i colors
 • Recordar que hi ha una pujada al Campanar
 • Lavabos propers


PREU

85€*/** / classe + 1€ campanar
*inclou visita i materials
**75€ grups bombolla acreditats

OBJECTIUS PEDAGÒGICS

 • Descobrir el patrimoni de la propia ciutat a través de contes i personatges propers
 • Reconèixer les característiques constructives de l'edifici (adaptat a cada nivell)
 • Descobrir un edifici diferent a la nostra classe: portes amagades i escales de cargol
 • Treballar específicament la motricitat a través del taller plantejat (adaptat)
 • Situar i entendre la importancia del temple a la ciutat

COMENÇA A RESERVAR LA TEVA ACTIVITAT

Si necessites més detalls, escriu-nos a participa@anseducacio.cat
o truca’ns al (+34) 622 105 ¡834

*Atencio segons els horaris establerts

RESERVA

Plaça de Sant Pere 1, 43201 Reus


AMB EL SUPORT DE

Regidoria d’Ensenyament de Reus

Textos de Les Reusenques de Lletres

COMPARTEIX

Perquè sabem que t'agraden les petites aventures

ACTIVITATS RELACIONADES

La Rosa de Reus

Participa en el conte i fes la teva rosa. Versió Joc dels Escuts per als més grans. We…

La Gimcana Modernista de Reus

Descobrirem els secrets del Modernisme a través de la participació i l’observació dels…

TOTES LES ACTIVITATS