REUS 1937
OCELLS DE FERRO, PLUJA DE FOC
 

IDIOMA

Català

DURACIÓ

50min

PREU

-

CAPACITAT

Mín 10p

REUS 1937

Portaven mesos avisats i sabien que el foc calaria als seus carrers i les seves cases ben aviat… però la sorpresa va ser majúscula quan els ocells es van presentar al nucli urbà. En aquells instants, alguns van córrer a amagar-se com si d’un aixopluc qualsevol es tractés i d’altres es van quedar immòbils a les seves escales esperant que aquell soroll passés i no tornès mai.

Els atacs aeris sobre Reus va resultar un fenomen sociològic que va afectar a cadascú de manera particular. Vine i participa en aquesta nova ruta teatralitzada pels carrers de la ciutat que et vol mostrar com la ciutat va passar de fer «vida normal» durant els primers anys de guerra a canviar completament la seva mentalitat i la seva energia una vegada iniciats aquells bombardejos de 1937.

Una nova experiència que s’emmarca dins del programa Reus 1937 i que vol donar a conèixer, a través de la memòria i els espais urbans, com van viure Reus aquells anys de guerra condicionats pels bombardejos aeris.

UNA CONVERSA 80 ANYS ENRERE

L’arribada d’un periodista de guerra a la ciutat farà que et preguntis sobre la vida més quotidiana dels reusencs durant la guerra. A respondre totes aquestes qüestions, ajudarà un minaire reusenc que viu el dia a dia de reus amb ulls de privilegiat…

Sabies què....

Reus va tenir una de les xarxes de refugis més importants de tota la Península Ibèrica i gràcies a aquest fet es van salvar milers de vides a la ciutat.

 • RECORREGUT

  Plaça Prim – Carrer Sant Joan- Plaça la Patacada  + Refugi Antiaeri.

  300m de recorregut aprox.

 • PUNTS A DESTACAR

  +Entrada al Refugi antiaeri de la Patacada

 • ACCESSIBILITAT

  NO recomanable per a persones amb mobilitat reduïda o persones claustrofòbiques.

 • ORGANITZACIÓ

  Obligació de reserva amb antelació.

  Imprescindible l’arribada 5 minuts abans de l’inici de la ruta.

  Cancel·lació de la ruta per motius meteorològics, altres imprevistos o mínim de persones.

PROGRAMA ARA LA TEVA RESERVA

Consulta el calendari de la ruta i reserva ara la teva plaça.

Més imatges
COL·LABORACIONS

#ANSEDUCACIO >>