DONES 1939
Quan la postguerra ho va canviar tot

ESO

4art

BATX

Història Contemporània Universal i d'Espanya

IDIOMA

Versió Català/Castellà

PREU

Consulta'ns

ACCESSIBILITAT

+Carrers amb poc trànsit de vehicles
+Apte per a minusvàlids
+Lavabos propers

D

Durant el mes de febrer de 1939 va tornar des de la zona nacional a la seva ciutat. Però aquesta vegada alguna cosa havia canviat: estava destrossada pels bombardejos i tampoc trobava a aquelles persones que havia deixat a Reus tres anys abans…. Però ara que havia guanayat el “Movimiento” tindria una nova vida d’il·lusions i esperances?  En aquells precisos instants el seu panorama semblava ser més afortunat que el d’aquelles qui dubtaven si marxar o no de la ciutat. Elles s’havien significat durant la llarga guerra i ara podien ser represaliades per la nova justicia.

Unes vides diferents i una postura social oposada les havia marcat fins a aquell mes de febrer de 1939, però a partir d’aquells instants, el que veritablement les marcarà per a iguals, serà la llarga Postguerra que s’iniciava a la ciutat de Reus.

Coneix a través d’una ruta urbana i gràcies a la memòria de moltes d’aquelles dones que van viure els anys quaranta a Reus. La ruta incorpora proves dinamitzades sobre conceptes teòrics i coeducació que ens faran entendre aquells anys a través de les mirades femenines de la ciutat de Reus.

Aquesta ruta està confeccionada especialment per l’alumnat de 4t de la ESO i tot el Batxillerat, en especial atenció a aquelles assignatures d’Història, Literatura Catalana i Tutoria.

  • DESCRIPCIÓ
  • APORTACIONS PEDAGÒGIQUES
  • MATÈRIES
  • DURANT LA SORTIDA

Recorregut urbà per aquells espais que van conformar la vida quotidiana durant la Postguerra.
Activitat recomanada per alumnes que cursin CONTEMPORÀNIA, LITERATURA i TUTORIES

  • Memòria històrica

  • Literatura i societat

  • Desenvolupar actituds i hàbits de respecte.

  • Treball en equip

  • Reflexió i valors

Història

Educació No Sexista

Portar calçat còmode i gorra pel sol.

També et
recomanem

Sigues Original!

Tria una experiència

Completa el teu temari amb alguna ruta que tenim al nostre catàleg. N’hi ha de teatralitzades, literàries i episòdiques. Ara que són grans, enrotlla’t!

ENTRA

Et pot interessar

Tallers sobre Coeducació

Et portem la reflexió sobre el dia a dia de l’alumne a través de tallers i activitats pedagògiques que els ajudarà a valorar des d’un altre perspectiva.

ENTRA

O també pots…

Dissenyar el teu Taller

Si estàs dins d’un projecte educatiu o voleu completar una sortida que realitzes amb l’alumnat, pren-te dos minuts i mira el que hem preparat per a tu!.

ENTRA

#ANSEDUCACIO >>